Volledige directie Radboud stapt op

Nijmegen. De twee overgebleven leden van de raad van bestuur van het Universitair Medisch Centrum St. Radboud in Nijmegen stappen ook op. Dat hebben ze gisteren bekendgemaakt. Vrijdag legde de voorzitter van de raad van bestuur, C. van Herwaarden, zijn functie al neer. De voltallige medische top van het ziekenhuis had vorige week het vertrek van de dagelijks bestuurders geëist. De crisis in het Radboudziekenhuis ontstond enkele maanden geleden door problemen op de hartafdeling. Het sterftecijfer onder patiënten lag daar hoger dan in andere hartcentra. De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelde een onderzoek in en concludeerde dat de leiding van de hartafdeling ernstig had gefaald. De maatregelen die vervolgens zijn genomen hebben onvoldoende effect gehad, liet een woordvoerster weten. Hartoperaties bij volwassenen zijn momenteel stopgezet.