Terstall werkt aan Amerikaans debuut

Amsterdam. Regisseur Eddy Terstall werkt aan zijn Amerikaanse filmdebuut. Dat heeft hij gisteren bekendgemaakt. Het nog naamloze Engelstalige script is gebaseerd op zijn Nederlandse film Hufters en Hofdames. ”Het is geen remake van Hufters en Hofdames, daarvoor hebben we het scenario te veel verbeterd”, zegt Terstall. ”De film gaat erover dat onzekere vrouwen op macho`s vallen en vrouwen die beter in hun vel zitten, voor de lieve jongens gaan.” De cast van de film zal vooral bestaan uit Amerikanen. Waarschijnlijk zullen wel Tara Elders en Cees Geel in de productie te zien zijn. Terstall heeft een Belgische producent bereid gevonden om de film, die is begroot op 1,3 tot 1,7 miljoen euro, te financieren. Eerst zal Terstall dit najaar nog Vox Populi maken, een verhaal over een volkse jongen die een relatie krijgt met de dochter van een linkse politicus.