Stellingen

Afgaande op de rook kun je de hoofdingang van elk ziekenhuis vinden, de relatie gezondheidsproblemen en roken lijkt hiermee bevestigd. Een andere interpretatie is dat roken je kennelijk buiten het ziekenhuis houdt.

P.C. Jutte

Rijksuniversiteit Groningen

Tolerantie is niet zelden een uiting van grote onverschilligheid ten aanzien van algemeen welzijn van de ander.

J.W. Verkaik

Wageningen Universiteit

De medische wetenschap geneest de patiënten van gisteren, onderzoekt die van vandaag, en creëert die van morgen.

Dave Langers

Universiteit Maastricht

Voor miljoenen Nederlanders zou het zelf beoefenen van lichamelijke inspanning aanmerkelijk meer bijdragen aan hun geestelijke en lichamelijke gezondheid dan het alleen maar bekijken van sportevenementen op televisie.

Ingrid M. Jazet

Universiteit Leiden