Radio Voorkeur

De avonden. Na het uitzicht van gepensioneerd ambtenaar K.M. Schönfeld in Den Haag een gesprek met banketbakker Siemon de Jong over wat nu eigenlijk een taart maakt. In het tweede uur aandacht voor de op 22 april overleden schrijver Tip Marugg met zeldzame interviewfragmenten. In het laatste uur praat Louise Fresco over haar boek Nieuwe Spijswetten. 747AM, 20.02-23.00u.

Voices of a Nation: IJsland. Het voorlaatste concert van gitarist Anton Goudsmit in de serie “opnamen uit het rijke muzikale verleden van de NPS-Radio' van 19 oktober 2003 in de Kleine Zaal van de Oosterpoort in Groningen. Hij vulde dit in met zijn eigen muziek. Radio 4, 22.30-24.00u.

Casa luna. Regisseur Willem Wits vertelt over zijn documentaire Een oorlog van acht weken , die het verhaal brengt van de bizarre geschiedenis van Schiermonnikoog in het voorjaar van 1945, toen van het vasteland gevluchte SS'ers en SD'ers neerstreken op het eiland. Het duurde acht weken totdat ze gedwongen vertrokken en nog tot juni voordat het eiland uiteindelijk bevrijd werd. Radio 1, 0.04-0.45u.