Personeelstekort IT'er

Automatiseerder Getronics heeft moeite in Nederland voldoende geschikt personeel te vinden. Het tekort wordt opgevangen door onderaannemers.

Dat maakte het bedrijf vanochtend bekend, bij de presentatie van de eerstekwartaalcijfers. Vorig jaar, na de fusie met Pinkroccade, verdwenen nog 400 banen, voornamelijk in staffuncties. Nu zoekt het bedrijf vooral ict-specialisten. Het bedrijf wijt het tekort aan het afnemende aantal studenten dat kiest voor een ict-opleiding.

Getronics maakte vanochtend ook bekend dat het opnieuw niet voldoet aan de voorwaarden van een kredietfaciliteit van 300 miljoen euro. Voor een eerdere overtreding van deze voorwaarden begin dit jaar, kreeg het bedrijf vrijstelling. Over een nieuwe vrijstelling is Getronics nog in onderhandeling met de banken.

Getronics behaalde in het eerste kwartaal een omzet van 658 miljoen euro, dat is 26 procent meer dan vorig jaar. Die toename komt voornamelijk door de overname van Pinkroccade. Of de omzet ook zonder de overname van Pinkroccade was gegroeid, wil het bedrijf niet zeggen. Ook is de problematische Italiaanse tak buiten de cijfers gehouden. Begin dit jaar maakte Getronics bekend dat zijn Italiaanse activiteiten een onverwachts operationeel verlies hadden geleden van 71 miljoen euro.