Nederlandse versie voor theater van Monty Python

Amsterdam, 3 mei. In ieder geval zit de beroemde dode papegaai erin, alsmede het ministerie van Malle Loopjes. Maar ook het Houthakkerslied en het Spermalied. Komend seizoen maakt producent Bos Theaterproducties een Nederlandstalige theaterversie van Monty Python`s Flying Circus. Jeroen van Koningsbrugge, Jeroen Spitzenberger, Arnoud Bos en Finn Poncin vertolken de hoofdrollen in deze toneelversie van de beroemde Britse tv-serie. De teksten zijn vertaald door Barbara van Kooten. Eerder werd in Parijs een Franstalige theaterversie opgevoerd. Daarin kwamen een vrouw en een zwarte man voor. Monty Python was in de jaren zeventig een invloedrijk Brits komiekencollectief bestaande uit John Cleese, Eric Idle, Michael Palin, Graham Chapman, Terry Jones en Terry Gilliam. De leden maakten een tv-serie en vijf speelfilms, waaronder The Holy Grail en The Life of Brian.