Internet Voorkeur

Protest. Op de website van Neil Young is zijn nieuwe antioorlogsalbum Living with War gratis te beluisteren. De cd bevat tien nummers tegen de oorlog in Irak en het beleid van president George W. Bush. “Let's impeach the president for hijacking / our religion and using it to get elected“, zo luidt een van de teksten. De cd ligt vanaf volgende week in de winkels. Young is dol op internet, zegt hij in een interview met de New York Times (gratis registratie verplicht), omdat het hem in staat stelt zijn muziek razendsnel over de hele wereld te verspreiden. Na de aanslagen van 11 september 2001 maakte Young de song Let's roll over de passagiers die een gekaapt vliegtuig aan de grond brachten in Pennsylvania. “Nu hebben we het internet“, zegt Young in de New York Times. “Het klinkt niet zo goed, maar het is veel sneller.“ De zanger, die de Canadese nationaliteit heeft en al tientallen jaren in de Vernigde Staten woont, wil wel controle over zijn album houden. Living with War wordt in zijn geheel gestreamed. De luisteraar kan er niet voor kiezen om losse songs te beluisteren.Young: “Het is mijn recht als artiest om het werk te presenteren zoals ik het gemaakt heb.“

De site van Neil Young.

www.neilyoung.com; www.nytimes.com