HSV stelt titelfeest van Bayern München uit

Hamburger SV heeft gisteravond in de Bundes-liga de uitwedstrijd tegen staartclub FC Köln met 1-0 gewonnen. De beslissende treffer was een eigen goal van Lukas Sinkiewicz. Op de ranglijst van de hoogste Duitse voetbaldivisie staat de club van de geblesseerde Rafael van der Vaart tweede met 68 punten, twee minder dan lijstaanvoerder Bayern München.

De Noord-Duitse club speelde een wedstrijd meer dan Bayern. De Beierse club kan door dit resultaat vandaag met nog twee rondes te gaan ook bij winst op VfB Stuttgart thuis nog niet het kampioenschap vieren.

Chelsea, dat afgelopen weekeinde de Engelse titel prolongeerde, verloor uit bij Blackburn Rovers met 1-0. Voor ruim 20.000 belangstellenden scoorde Steven Reid met het hoofd vlak voor de pauze de winnende treffer uit een vrije trap van Robbie Savage.

De Londense club blijft daardoor staan op 91 punten uit 37 duels. In de Premier League staat nog één ronde op het programma.

Glasgow Rangers hield de hoop op deelneming aan de Champions League levend door 2-1-winst tegen Hibernian. Matchwinnaar was Kris Boyd, die beide doelpunten maakte. De Rangers staan momenteel derde met zeventig punten uit 37 wedstrijden. Nummer twee Hearts heeft een punt meer en een wedstrijd extra te gaan.

(ANP, Reuters)