Geheugen-creditcard

Het is de ultieme nachtmerrie: tijdens een welverdiende vakantie in het buitenland wordt je portemonnee gestolen in een overvolle metro. Weg die 200 euro die je net had gepind. Weg alle pasjes. Weg leuke vakantie.

Kijk voor meer gadgets op www.nrc.nl/hebben
Kijk voor meer gadgets op www.nrc.nl/hebben

Die nachtmerrie wordt nog erger als je op dat moment ook de nieuwe flashdrive van het Taiwanese merk PQI in die portemonnee hebt zitten. Die meet 85 x 54 x 3 millimeter en is daarmee een wat dikker uitgevallen creditcard. Ondanks die geringe afmetingen heeft de flashdrive een geheugencapaciteit van 16 gigabyte, gelijk aan meer dan drie dvd's. Genoeg ruimte voor films, muziek en documenten. Als dán je portemonnee gestolen wordt, ben je niet alleen die duurbetaalde geheugen-creditcard kwijt, maar ook nog eens een hoop waardevolle andere gegevens.

Daar staat natuurlijk tegenover dat het wel handig is dat zoveel gegevens op zo'n kleine kaart kunnen. In de kaart zit een uitdraaibare USB-plug om op de computer aan te sluiten. De “creditcard' is verkrijgbaar in de kleuren zilver en grijs. Ook is voor het naderende WK-voetbal een speciale versie ontwikkeld. Daar staat (verrassend) een voetbal op.

Over prijs of beschikbaarheid is nog niks bekend. Maar we verwachten dat er een flink bedrag met de creditcard betaald moet worden voor deze geheugenkaart.

Kijk voor meer gadgets op www.nrc.nl/hebben