Digitaal tv-pakket KPN duurder dan concurrent

Met het digitale tv-pakket “Mine' van KPN krijgen adsl-klanten de beschikking over 48 tv-zenders en een harddiskrecorder. KPN maakte gisteren de details van zijn nieuwe televisieproduct bekend. De kabelmaatschappijen hebben er een - relatief dure -- concurrent bijgekregen.

Mine kost 19,95 euro per maand, enkele euro's meer dan de kabelmaatschappijen of Tele2 voor hun tv-producten vragen. Bovendien moet de Mine-klant 149 euro betalen voor een digitale videorecorder-annex-decoder en dertig euro aansluitkosten.

Helemaal af is Mine niet. Tijdens een korte test blijkt dat de spierwitte Motorola-decoder erg traag reageert op de afstandsbediening. Er wordt volgens een KPN-woordvoerder nog hard aan de software gesleuteld en de eerste klanten zullen daarom regelmatig updates geïnstalleerd krijgen.

Volgens KPN tv-directeur Ludolf Rasterhoff is Mine het extra geld waard. “We leveren een dienst waarmee de kijker zelf zijn ideale tv-avond kan samenstellen.“ Om dat te bereiken wordt Mine geleverd met een harddisk van 160 GB. Ook biedt Mine video on demand, waarmee op verzoek honderden speelfilms zijn te bekijken. Met “Programma gemist' zijn herhalingen van Nederland 1, 2 en 3 opnieuw te bekijken. Via internet worden met uitzendinggemist.nl per maand 4 miljoen programma's bekeken.

    • Marc Hijink