Dader komt om bij aanslag in Afghanistan

Een Afghaanse man heeft gisteren een mislukte zelfmoordaanslag gepleegd op een konvooi van NAVO-troepen.

der komt om bij aanslag in Afghanistan Kabul . Een Afghaanse man heeft gisteren een mislukte zelfmoordaanslag gepleegd op een konvooi van NAVO-troepen. (AP) De man, wiens hoofd hier op straat ligt, blies bij de actie alleen zichzelf op en een voorbijganger, die op het moment van de aanslag op zijn door paarden getrokken wagen voorbij kwam rijden. De soldaten in het konvooi bleven ongedeerd. “De auto was vlak bij twee paardenwagens, toen er een hevige ontploffing klonk“, verklaarde de eigenaar van een nabijgelegen winkel. “De soldaten waren auto's aan het controleren.“ Het komt vaker voor dat bij een zelfmoordaanslag alleen de dader omkomt. Foto AP, Rodrigo Abd ** CORRECTS TYPO ERROR IN SLUG ** EDITORS NOTE: GRAPHIC CONTENT ** A villager stands near the the head of the suicide attacker, north of Kabul, Afghanistan, Tuesday, May 2, 2006. A suicide attacker detonated his bomb-rigged car near a coalition military convoy north of Kabul Tuesday, killing himself and an Afghan bystander but causing no coalition casualties, officials said. (AP Photo/Rodrigo Abd) Associated Press

De man, wiens hoofd hier op straat ligt, blies bij de actie alleen zichzelf op en een voorbijganger, die op het moment van de aanslag op zijn door paarden getrokken wagen voorbij kwam rijden. De soldaten in het konvooi bleven ongedeerd. “De auto was vlak bij twee paardenwagens, toen er een hevige ontploffing klonk“, verklaarde de eigenaar van een nabijgelegen winkel. “De soldaten waren auto's aan het controleren.“

Het komt vaker voor dat bij een zelfmoordaanslag alleen de dader omkomt.