Weer een Witte Generaal van Boris

dooie_generaal.jpgboris.jpgBoris L. belde: hij had weer een Witte Generaal voor me. Ik heb al een hele verzameling sombere, stervende of dode Witten van hem. (hier, hier, hier, hier en hier)

Deze treurige officier (klik maar) is later door de NKVD vermoord, de voorloper van de KGB. In Parijs, geloof ik. Maar ik hoorde zijn naam niet goed. Generaal Pokrovski? Maar die stierf in Bulgarije en lijkt niet zo erg op deze. Weet iemand wie het kan zijn?

Boris stelde voor opnieuw een tafereel te schilderen uit de vlucht van de Witten onder generaal Wrangel van de Krim, 1921. Dat ligt hem na aan het hart, want Boris stelt dat zijn halve familie indertijd voor de bolsjewieken naar Europa uitweek. Doe maar, zei ik. Ik hoop dat het zoiets wordt.

rusland_van_de_witten_1.jpg

 

 

    • Coen van Zwol