Televisie Film van de dag

Rush Hour. Jackie Chan (7 april 1954) is beroemd geworden met het combineren van komedie en kungfu. Het maakte hem in Hongkong en Azië een grote ster, maar de doorbraak in Amerika liet wat langer op zich wachten - vooral omdat hij niet als Aziatische schurk gecast wilde worden. Hij speelt vaak wat sukkelige personages die het goed bedoelen en tegen wil en dank de schurken verslaan. Verder doen er legio verhalen over hem de ronde: dat hij altijd zijn eigen stunts doet (niet waar) en dat hij daardoor vrijwel alle botten in zijn lichaam heeft gebroken (wel waar). In Rush Hour vormen hij en de zwarte Amerikaanse komiek/spraakwaterval Chris Tucker een onweerstaanbaar duo. Jammer dat Veronica de film uitzendt: de omroep knipt standaard de credits weg, waardoor Chans hilarische bloopers onder de aftiteling dus nu niet te zien zijn. (Brett Ratner, 1998, VS), Veronica, 20.35-22.30u.

    • André Waardenburg