Rellen hindoes en moslims in Gujarat

Rellen hindoes en moslims in Gujarat Vadodara, 2 mei. Inwoners van de plaats Vadodara in de West-Indiase deelstaat Gujarat rennen over straat nadat gevechten met de politie zijn uitgebroken. Gisteren braken rellen uit tussen moslims en hindoes toen moslims demonstreerden tegen de vernietiging van een mausoleum. Vandaag hield de onrust aan. De gemeente wil alle religieuze bouwwerken die het verkeer hinderen, hindoeïstisch danwel islamitisch, afbreken. Vier demonstranten zijn gedood door politiekogels, twee door steekwonden. De politie had eerst geprobeerd het protest uiteen te slaan met traangas. In Gujarat zijn in 2002 ruim duizend moslims omgekomen bij religieus geweld. Sindsdien zijn er geregeld kleinere incidenten. De deelstaatregering, geleid door de hindoe-nationalistische BJP, wordt ervan beschuldigd niet afdoende in te grijpen. (AP) Residents run following riots in Vadodra, in the western Indian state of Gujarat, Tuesday, May 2, 2006. One person was killed in police firing and two injured in clashes Tuesday after authorities demolished a small Muslim shrine on May 1, taking the death toll in the violence to five. (AP Photo/Ajit Solanki) Associated Press