Radio Voorkeur

Kunststof. De Vlaamse schrijver, liedjesschrijver, scenarioschrijver, performer en punkzanger Elvis Peeters vertelt over zijn nieuwe roman De Ontelbaren. In zijn boek wordt België overspoeld met kansarme vreemdelingen, die het land onherkenbaar veranderen. Deze roman is genomineerd voor de Libris-prijs, die op maandag 8 mei wordt uitgereikt. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder anderen een gesprek met de winnaar van de VPRO Boy Edgar jazzprijs, saxofonist Benjamin Herman. In het tweede uur optredens van Thomas Verbogt, Toon Tellegen, Peter Holvoet Hansen en P.F.Thomése. In het laatste uur praten David Hamers en Kersten Nabielek over hoe de bermen van onze snelwegen dichtslibben met kantoren en andere laag- en hoogbouw. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Chef-dirigent van het Nieuw Ensemble Ed Spanjaard praat over het 25 jaar oude muziekensemble, de komende jubileumconcerten met de speciale composities van Spinvis, Otto Ketting en Klaus Lang, zijn favoriete componisten en zijn internationale ambities. Radio 1, 0.04-0.45u.