Gevaar op en in het water

Het primaire “hoe dóen ze dat?' sentiment heeft plaatsgemaakt voor “ja, mooi getekend'. Zou dat een reden zijn dat Into the Blue de Nederlandse bioscoop niet heeft gehaald? Omdat pas in het extra-menu van de dvd blijkt dat de haaien echt zijn? En dat ze in hetzelfde water zwemmen als de acteurs, zonder glas ertussen?

Into the Blue wordt in diezelfde extra's samengevat door sterspeelster Jessica Alba: mooie jongens, mooie meisjes, bikini's, duiken, schatten, gangsters, haaien. Verhaal en volgorde doen er eigenlijk niet toe. Dat lijkt op The Deep uit 1977, waarin een doorschijnend T-shirt Jacqueline Bisset wereldberoemd maakte. In Into the blue gaan vier vrienden op zoek naar een wrak met een historisch rijke lading. Ze stuiten en passant op een gezonken vliegtuigje vol cocaïne. Laten ze nou te weinig geld hebben om het scheepswrak te lichten. Dus haalt het achteloze stel de twee braveriken over om de gezonken coke verkopen. Maar dan blijkt dat er op het water gevaarlijker roofdieren leven dan eronder. De film is volstrekt voorspelbaar en wordt nooit beter dan de samenvatting van Alba doet vermoeden. Alleen interessant voor liefhebbers van hardbody's of van de onderwaterwereld. En voor mensen die griezelen van haaien.

Bas Blokker

DVD

Into the Blue. *

Regie: John Stockwell. Met: Jessica Alba, Ashley Cox. Uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment.

    • Bas Blokker