Frika(n)del

Altijd al willen weten waar een frikadel van gemaakt wordt? “Van varken tot karbonade' heet de nieuwe campagne waarmee het Voedingscentrum de consument wil stimuleren na te denken over de herkomst van het vlees dat wordt gegeten. Een meerderheid van de consumenten (58 procent) is bereid meer te betalen voor een stukje vlees als duidelijk is dat het dier een beter leven heeft gehad. Dit blijkt uit onderzoek onder ruim 600 respondenten, in opdracht van het Voedingscentrum.

Volg die frikandel!!!
Volg die frikandel!!!

Diervriendelijk vlees is bijna twee keer zo duur als regulier geproduceerd vlees. Consumenten weten waarom dat grote prijsverschil bestaat. Het Voedingscentrum wil met de voorlichtingscampagne inzicht geven in de herkomst en productie van ons eten. Op de site van het voedingscentrum staat ook een varkensquiz. Daarin komen vragen aan de orde als: Hoe woont een scharrelvarken? Hoeveel vlees levert een varken op en wanneer wordt hij geslacht? Met de quiz valt een weekendje kamperen bij de boer te winnen. Op de website valt verder te lezen uit welke ingrediënten een diepvriespizza bestaat.

Weten waar een frikadel van gemaakt wordt? Kijk op www.voedingscentrum.nl