Een gillende, dansende dwerg, maar ik werd meteen verliefd

De nieuwe Prince-cd moest op de shuffle all discs-modus, zodat de liedjes van die cd worden afgewisseld met liedjes van vier non-Prince-cd's. Ik moest hem wel op die modus zetten, omdat anders dreigde te gebeuren wat er met al mijn favoriete cd's gebeurt: ik draai ze zo vaak achter elkaar dat ik een overdosis krijg, en dan kan ik ze nooit meer beluisteren zonder erbij te braken.

Toen ik mijn zus blij vertelde over de cd, begon ze te gniffelen. En toen zei ze wat ze ook graag zegt als er andere mensen bij zijn: “Jij bent ooit verliefd geweest op Prince!“

Ja, dat is waar. Ik ben ooit verliefd geweest op een klein mannetje dat graag laarsjes met hoge hakken draagt, gilletjes slaakt, als lievelingskleur paars heeft en er een middelbare schoolmeisjesschrijfstijl op na houdt - you schrijft hij als U, voor love schrijft hij een hartje en voor I een oogje. Best komisch voor iemand die inmiddels ook alweer bijna 48 is. (Wist je overigens dat Prince, Madonna én Michael Jackson uit 1958 stammen? Toeval bestaat niet. Of juist wel. Daar kom ik nooit uit in dit soort gevallen.)

Maar goed, toen ik verliefd werd op Prince, was ik twaalf en hij negenentwintig. Met mijn vriendinnen R. en G. ging ik naar zijn concert. De handige tante van G. was ook mee, en zij manoeuvreerde ons met enige charme (en enig papiergeld, denk ik) naar de allervoorste rij, tegen het podium aan. Vanaf daar kon ik Prince goed bekijken. Een gillende, dansende dwerg, maar ik werd meteen verliefd.

Vier weken lang kon ik over niets anders praten, maar in de jaren daarna taande de liefde een beetje. Gelukkig maar, anders was het zorgelijk en wellicht een beetje eng geworden.

Maar nu heb ik die cd. En ik moet toegeven: als de liedjes Lolita of Fury in de shuffle langskomen, zet ik ze stiekem nog een keer op, en nog een keer. Zelfs het cd-boekje heb ik ernstig doorgenomen. Prince heeft daarin foto's van zijn huis gezet. Een huis, uiteraard, waar je alleen naar binnen mag met een kimono en slippers aan, met een rond bed, hartvormige spiegels, veel paarse kussens met Satisfaction erop geborduurd, en placemats van pauwenveren. Maar dat vergeef ik hem. De dwerg is weer terug in mijn leven.

Aaf Brandt Corstius

    • Aaf Brandt Corstius