7 redenen om thuis te blijven

1 site-seeing

Boze Aliens

www.angryalien.com

Op internet wordt van alles uitgespookt. Er zijn handige sites, nutteloze blogs, dubieuze discussiefora. Maar bovenal zijn er mensen die van onzin houden en graag bereid zijn om die onzin met de rest van de wereld te delen. Als het leuke onzin is, zijn wij internetgebruikers daar alleen maar blij om. Goed voorbeeld van leuke onzin is angryalien.com. Een site vol bekende speelfilms. Nagespeeld in dertig seconden. Door konijnen. Dat is alles, maar wat is het leuk. In een razend tempo vliegen alle klassieke scènes aan je voorbij. Mits je de film die je aanklikt een beetje kent, herken je alle situaties waarin de konijnen terechtkomen onmiddellijk. Ze lijken wel schattig, die bunnies met hun hoge piepstemmetjes, maar ze zijn net zo gewelddadig als hun grote voorbeelden uit Pulp Fiction, net zo eng als Jack Nicholson in The Shining en zo romantisch als de verliefde cowboys in Brokeback Mountain. In al hun eenvoud weten de konijnen toch treffend de kern van de films te raken. Reservoir Dogs is te bekijken in een gebliepte en een ongebliepte versie. Als iedere vloek een piep wordt, blijft er al helemaal niet veel van de film over. In de 30-seconden-versie van Titanic slaat tijdens de hete seksscène in de auto een mollig konijnenpootje tegen de beslagen ruit. En in Jaws komt natuurlijk de dreigende muziek terug, gezongen door een konijn in haaienpak. Ook Alien, de naamgever van de site, is te bekijken. Je hebt er niks aan, maar het is erg fijn. (JL)

1 site-seeing 7 redenen om thuis te blijven Boze Aliens www.angryalien.com Op internet wordt van alles uitgespookt. Er zijn handige sites, nutteloze blogs, dubieuze discussiefora. Maar bovenal zijn er mensen die van onzin houden en graag bereid zijn om die onzin met de rest van de wereld te delen. Als het leuke onzin is, zijn wij internetgebruikers daar alleen maar blij om. Goed voorbeeld van leuke onzin is angryalien.com. Een site vol bekende speelfilms. Nagespeeld in dertig seconden. Door konijnen. Dat is alles, maar wat is het leuk. In een razend tempo vliegen alle klassieke scènes aan je voorbij. Mits je de film die je aanklikt een beetje kent, herken je alle situaties waarin de konijnen terechtkomen onmiddellijk. Ze lijken wel schattig, die bunnies met hun hoge piepstemmetjes, maar ze zijn net zo gewelddadig als hun grote voorbeelden uit Pulp Fiction, net zo eng als Jack Nicholson in The Shining en zo romantisch als de verliefde cowboys in Brokeback Mountain. In al hun eenvoud weten de konijnen toch treffend de kern van de films te raken. Reservoir Dogs is te bekijken in een gebliepte en een ongebliepte versie. Als iedere vloek een piep wordt, blijft er al helemaal niet veel van de film over. In de 30-seconden-versie van Titanic slaat tijdens de hete seksscène in de auto een mollig konijnenpootje tegen de beslagen ruit. En in Jaws komt natuurlijk de dreigende muziek terug, gezongen door een konijn in haaienpak. Ook Alien, de naamgever van de site, is te bekijken. Je hebt er niks aan, maar het is erg fijn. (JL) Deze konijnen spelen in dertig seconden een speelfilm na

2 comedy

Rauw

Talpa, 22.05-22.35u.

Het nieuwe programma van Talpa is een zogenaamde “improvisatiesoap'. Georgina Verbaan en Jennifer Hoffman spelen twee compleet verschillende meiden die samen een appartement delen. Ze krijgen telkens onverwachte spelopdrachten van Harm Edens. Rauw is een soort kruising tussen het veelgeprezen improvisatietheaterprogramma De vloer op en een frisse-meidencomedy. Als dat maar goed gaat.

3 portret

Hoge bomen in de misdaad

Ned.2, 22.00-22.35u.

Portret van de bekendste topcrimineel van ons land: Klaas Bruinsma. Met zijn dood begon de lange reeks liquidaties in de Nederlandse onderwereld. Vijftien jaar na zijn dood zien we plekken waar Bruinsma zich regelmatig vertoonde en reconstructies van moorden. Het verhaal wordt verteld door journalisten Middelburg en Voskuil, oud-politiechef Van Kastel, criminoloog Van Duyne en “meesteroplichter' Heer Olivier.

4 maffia

Mafia, what mafia?

National Geographic, 22.00-23.00u.

National Geographic duikt in de wereld van de echte godfathers. In de documentaireserie gaat het vooral over de reactie van de autoriteiten op de maffia. Hoewel de maffia uitgroeide tot een efficiënte multinationale misdaadorganisatie, leed de organisatie een zware tegenslag toen zij in de heroïnehandel besloot te stappen. Als reactie begonnen de autoriteiten een ongekend zware bestrijdingscampagne.

5 boek

Orakelnacht

De Arbeiderspers, 16,95 euro

Eindelijk breekt de lente door. Tijd voor dikke boeken op het balkon of in de tuin. Een goede opwarmer is het dunne boekje Oracle Night van de New Yorkse schrijver Paul Auster. Het gaat over een schrijver, Sidney Orr. Als lezer volg je zowel hemzelf als het verhaal dat hij optekent in zijn schrijfboekje. Orr schrijft over een man die ineens beseft dat zijn burgerbestaan hem niet bevredigt. Als tijdens een avondwandeling een losgebroken gevelsteen neerstort voor zijn voeten, besluit hij dat hij dood had moeten zijn. Daar, op een stoep in Brooklyn, begint hij een nieuw leven. Hij koopt een enkeltje naar Kansas City. Als hij zichzelf enige dagen per ongeluk opsluit in een afgelegen kelder, verliest Orr zijn inspiratie. Hij weet geen uitweg voor zijn hoofdpersoon en legt zijn pen neer. Zeer onbevredigend voor de lezer, totdat je weer beseft dat niet Orr maar Auster het boek schrijft. Het verhaal gaat verder. (IV)

6 bleken

Haarontkleuringscrème

Strep, bij elke drogist te koop, adviesprijs 7,99 euro

Haren op je arm kun je scheren of epileren. Maar het gevolg is wel dat je aan de gang blijft. De haren groeien immers weer aan en na het scheren worden ze hard en donker. En epileren doet pijn. Een betere oplossing: bleken. De haartjes worden dan bijna onzichtbaar. In het zonlicht schitteren ze en volgens een goede vriend staat het zelfs “sexy'. Dus ga aan de slag met de Strep haarontkleuringscrème, die bij iedere drogist te koop is. Je mengt een poeder en een gel (bevat waterstofperoxide en ammoniak) en smeert dat op je armen. Even wachten (10 minuten), het brandt een beetje, en dan afspoelen met veel koud water en zeep. Et voila! Je kunt het ook op je snorhaartjes smeren. Laat het echter niet te lang intrekken, anders bleek je de huid te veel en dan loop je vier dagen met een melksnor rond. En daar kan geen zonnebank tegenop. (JV)

7 Ding

Stemvervormer

Te koop via www.globe-gadgets.com, 29,90 euro

Dit is echt een apparaat voor bad guys. Althans, dat imago heeft de stemvervormer. In films zijn het altijd de slechteriken die met een extreem zware, elektronische stem telefonisch losgeld eisen voor de gegijzelden. Of ze geven het slachtoffer in kwestie opdrachten of hints door die hen moeten leiden naar de (volgende) moord. Maar het apparaat hoéft daar natuurlijk niet voor gebruikt te worden. Je kan het ook gewoon kopen om je schoonouders in verwarring te brengen of mensen die je eigenlijk niet wil spreken af te poeieren. ,,Met meneer De Vries. Marleen? Nee, die ken ik niet. Je zal het verkeerde nummer gebeld hebben.“ Handig is dat deze vervormer op je mobiele telefoon is aan te sluiten. Kijk wel even op de website of dat ook geldt voor het merk van jouw gsm. Overigens is de vervormer ook te gebruiken als gewone headset. (ML)

    • Juliette Vasterman
    • Ingmar Vriesema
    • Marleen Luijt