Warme dagen

De afgelopen dagen hadden we een behoorlijk koud weertype. In de nacht vroor het lokaal licht en overdag vielen enkele stevige buien met hagel en onweer.

Omdat een hogedrukgebied boven Scandinavië zijn invloed gaat uitbreiden in de richting van ons land draait de wind naar het zuiden, zodat warme lucht uit Frankrijk en Spanje naar het noorden kan trekken. Morgen wordt een overgangsdag, de dagen daarna kunnen we samenvatten als zonnig en warm.

Vanavond en vannacht trekt een regengebied naar Duitsland weg en volgen vooral in het noorden en westen enkele opklaringen. De wind valt weg en na de regen is er voldoende vocht aanwezig om een aantal mistbanken te laten ontstaan. De temperatuur zakt terug tot ongeveer 6 graden.

Morgen hebben we te maken met wolkenvelden en enkele zonnige perioden. Vooral in het binnenland overheerst in de middag de bewolking. Het blijft droog en met 15 graden op de Waddeneilanden tot 19 in het midden en zuiden is het duidelijk minder koud. De zuidelijke wind is matig, kracht 3 tot 4. Vanaf woensdag breekt de zon goed door al onstaan in het binnenland ook wel een aantal stapelwolken.

De kans op een bui is bijzonder klein. De zuidoostelijke wind voert warme lucht aan zodat het langs de kust een graad of 20 wordt. Dieper landinwaarts stijgt de temperatuur naar zomerse waarden, op een aantal plaatsen wordt het 25 graden.

Het lijkt erop dat het warme weer dit keer langer duurt dan slechts een dag.