Televisie Overige Films

* The Mask of Zorro (Martin Campbell, 1998, VS). Antonio Banderas wordt door de gepensioneerde Zorro Anthony Hopkins opgeleid tot nieuwe gemaskerde held en zet zich in voor het onderdrukte Mexicaanse volk in een ondanks de milde zelfspot wat anachronistische 'swashbuckler'. BBC1, 18.55-21.00u.

Sweet November (Pat O'Connor, 2001, VS). In romantische dramadraak is Keanu Reeves een snelle reclamejongen die een lesje in menselijkheid moet hebben. Dat krijgt hij van Charlize Theron. Net5, 20.30-22.10u.

The World Is Not Enough (Michael Apted, 1999, VS/GB). Derde Bondfilm waarin Pierce Brosnan hoofdrol speelde draait om olie. Met Sophie Marceau als de dame, Robert Carlyle als de schurk en een gevecht met helikopters in een skioord als een van de staaltjes spektakel. SBS6, 20.30-23.15u., met reclame.

One Night at McCool's (Harald Zwart, 2001, VS). Romantische misdaadkomedie van Noors-Nederlandse Zwart valt door de mand. Narratief trucje wil dat drie mannen (barman Matt Dillon, advocaat Paul Reiser en politieman John Goodman) hun eigen versie voorschotelen van dezelfde intrige, gecentreerd rond Liv Tyler. Veronica, 21.35-23.15u.

* Wonder Boys (Curtis Hanson, 2000, VS/GB/Duitsland/Japan). Aangenaam realistische verfilming van roman van Michael Chabon biedt geen romantische verlossing voor de midlife-crisis van schrijver en universitair docent Michael Douglas. Hij schreef ooit een literair succes, maar vindt nu slechts troost bij stiekem gerookte jointjes en een obsessie voor een getalenteerde student (Tobey Maguire). Wijze en absurde observaties. BBC2, 23.30-1.15u.

Eierdiebe (Robert Schwentke, 2003, Duitsland). Zwarte komedie over opstandige teelbalkankerpatiënt in gevoelloos ziekenhuis. ZDF, 23.55-1.15u.