Tamil Tijgers vallen kamp aan van rivaliserende rebellen

Colombo. De Tamil Tijgers hebben gisteren drie kampen van een rivaliserende rebellengroep aangevallen en daar naar eigen zeggen 15 strijders gedood. De aanval had plaats in het district Batticaloa in het oosten van Sri Lanka. De Tamils beschuldigen het Sri-Lankaanse leger ervan de rivaliserende rebellen te steunen die onder leiding staan van de voormalige Tamil Tijger-commandant Karuna Amman. ”We hebben de kampen platgebrand samen met een hoop wapens en munitie die zijn geleverd door het Sri-Lankaanse leger”, aldus de Tijgers. Het leger ontkent de beschuldigingen. Maar volgens Noorse waarnemers, die toezien op de naleving van de wapenstilstand uit 2002, knijpt het leger op zijn minst een oogje dicht. De Tamil Tijgers vechten al twintig jaar voor de onafhankelijkheid van het noorden en oosten van Sri Lanka. In de twintig jaar durende burgeroorlog vielen naar schatting 60.000 doden tot de wapenstilstand in 2002. De laatste weken is het geweld toegenomen en analisten vrezen een nieuwe burgeroorlog.