Schröder achtste bij finale wereldbeker

De Duitse springruiter Marcus Ehning heeft gisteren in de Maleisische hoofdstad Kuala Lumpur de finale van de wereldbeker voor springruiters gewonnen.

Gerco Schröder Foto Eric Brinkhorst lochem 20-4-2006 Eurocommerce Gerco Schroder met Acapulco ©foto eric brinkhorst Brinkhorst, Eric

Het is Ehnings tweede wereldbekeroverwinning. Hij won in 2003 in Las Vegas.

De 32-jarige ruiter bleef met zijn paard Sandro Boy de Ierse Jessica Kürten op Libertina en de Zwitser Beat Mändli met het paard Ideo du Thot voor.

Ehnig kreeg de winst in Kuala Lumpur niet cadeau. Kürten stond na twee onderdelen slechts één punt achter. Door foutloos te blijven wist hij de zege binnen te halen.

Titelverdedigster en favoriete Meredith Michaels-Beerbaum werd met Checkmate vijfde in de Maleisische hoofdstad.

De Nederlander Gerco Schröder kwam met Milano niet verder dan de achtste plaats. Schröder toonde zich na afloop tevreden met het resultaat. In de tweede wedstrijd en tijdens de eerste manche van de finalewedstrijd gisteren noteerde hij strafpunten. In de tweede manche ging hij echter foutloos rond en steeg hij in het klassement.

'Mijn paard sprong voor het gevoel fantastisch. Ik heb gewoon de pech gehad dat het beest tot drie keer toe een paal aanraakte, die dan ook prompt viel. Anderen konden de houten dwarsliggers aanraken zonder dat ze vielen', mopperde Schröder.

De prestaties van de ruiter zijn opvallend, omdat de stal Milano nog geen jaar geleden aankocht. 'We moeten als combinatie nog groeien. Maar laat ik er geen misverstand over laten bestaan, Milano is mijn eerste paard.'

Schröder heeft zich in de kijker gereden voor de wereldkampioenschappen in Aken. Bondscoach Rob Ehrens liet zich positief uit over zijn kansen. 'Als Milano hier al zo gemakkelijk springt waarom dan niet bij de WK?'

Komend weekeinde rijdt Schröder, die vorig weekeinde nog vierde werd bij Jumping Amsterdam, de landenwedstrijd in La Baule met Berlin. Montreux gaat als weede paard mee. Milano krijgt rust.

Leopold van Asten, de tweede Nederlander, miste de finale wegens diskwalificatie.