Radio Voorkeur

De dag van de arbeidsvitaminen. Het radioprogramma dat dit jaar 60 jaar bestaat, krijgt als langstlopend radioprogramma een vermelding in het Guinness Book of World Records. Daarom arbeidsvitaminen tot vanavond 21.00 uur. Radio 3, 18.00-21.00u.

Kunststof. Gesprek met hondenkenner Martin Gaus, die bij RTV Noord-Holland een talkshow heeft waarin hij met een bekende gast oude tv-opnamen bekijkt en bespreekt. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Onder meer een gesprek met de sinoloog Lloyd Haft over zijn dichtbundel Formosa. Haft groeide op in Amerika en kwam 1968 naar Nederland, waar hij in Leiden werkzaam was als wetenschapper. Een gesprek over onder meer taoïstische rituelen. 747AM, 20.02-23.00u.

Casa luna. Gesprek met de in Parijs wonende correspondent van The Observer Simon Kuper over de drastische veranderingen in Nederland. Hij verwoordt zijn observaties in thema's als 'het Nederlandse lichaam', 'de nieuwe klassenstrijd in Nederland' en 'de revolutie in het Nederlandse landschap'. Radio 1, 0.04-0.45u.