Nader bekeken

Rafael Nadal heeft gisteren het tennistoernooi van Barcelona gewonnen door in de finale zijn landgenoot Rommy Robredo met 6-4, 6-4 en 6-0 te verslaan. Daarmee heeft de 19-jarige Spanjaard op gravel zijn 47ste opeenvolgende overwinning behaald - een uitzonderlijke serie. Nadals laatste nederlaag op gravel dateert van april 2005, toen de Rus Igor Andrejev hem in de kwartfinale van het toernooi in Barcelona aftroefde.

Nadal nadert met zijn zege in Barcelona het record van Guillermo Vilas op gravel. De Argentijn slaagde er in het verleden in 53 keer op rij te winnen op gemalen baksteen. Nadal passeerde gisteren wel de Zweed Björn Borg, die 46 opeenvolgende duels won op gravel.

Voor Nadal was 'Barcelona' zijn zeventiende finale. Hij won er vijftien, waarvan de laatste twaalf op rij. Dit seizoen was hij ook nog de sterkste in Monte Carlo en Dubai.