Hersenschudding voor Keith Richards na val uit palmboom

Suva/Wellington. Gitarist Keith Richards van de Rolling Stones is met hoofdletsel opgenomen in een ziekenhuis in Nieuw Zeeland. Dat meldden Australische media zaterdag. Een woordvoerster van de Rolling Stones bevestigde later de ziekenhuisopname en stelde dat de ster ”een lichte hersenschudding” heeft, aldus de BBC.

De 62-jarige rocker viel donderdag naar verluidt tijdens een vakantieverblijf op het paradijselijke Fiji uit een palmboom. Richards werd na het ongeluk van het Wakaya Club resort overgevlogen naar het ziekenhuis in de hoofdstad Suva van Fiji. Van daaruit werd hij verder getransporteerd naar het Ascot ziekenhuis in Auckland, Nieuw Zeeland.

”Na op lokaal niveau een behandeling te hebben ondergaan, is hij als voorzorgsmaatregel in het bijzijn van zijn vrouw naar een ziekenhuis gevlogen waar hij ter observatie ligt”, aldus de woordvoerster. Richards zou zaterdag in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Richards, zijn vrouw Patti Hansen, zijn familie alsmede bandgenoot Ron Wood vierden vakantie op Fiji na hun tournee door Australië en Nieuw Zeeland.

Volgende maand zouden de Stones Europa aandoen op hun A Bigger Bang-tour. Onduidelijk is of het ongeluk van Richards daar van invloed op is.