FC Barcelona een zege af van landstitel

Barcelona kan de titel in de Spaanse voetbalcompetitie bijna niet meer ontgaan. De ploeg van trainer Rijkaard en Ten Cate won zaterdagavond moeizaam van Cadiz: 1-0. Ronaldinho maakte het enige doelpunt.

Als Barcelona woensdag van Celta de Vigo wint, is de club net als vorig jaar kampioen van Spanje.

Nummer twee Valencia maakte gisteren in de thuiswedstrijd tegen Alaves geen fout en won met 3-0. Kluivert maakte na lang blessureleed in de 79ste minuut als invaller zijn rentree in de hoofdmacht. Real Madrid boekte gisteravond een krappe 1-0 zege op Osasuna. Het doelpunt viel uit een strafschop, die Baptista in de 51ste minuut benutte. De Madrilenen namen de derde plek stevig in handen en hebben Valencia nog in het vizier. De tweede plaats in de Spaanse liga geeft recht op directe deelname aan de Champions League.

Barcelona kwam in het eigen Camp Nou feitelijk nog goed weg. Cadiz miste een paar uitstekende kansen. Doelman Valdes hield de koploper overeind met spectaculaire reddingen. Barcelona verzuimde zelf ook de voorsprong uit te bouwen. Topscorer Eto'o (24 treffers) miste een strafschop, nadat Van Bommel was gevloerd. In de slotfase maakte publiekslieveling Xavi zijn rentree. De Spaanse international was bijna vijf maanden uitgeschakeld.

In Frankrijk vierde Bordeaux gisteren na het gelijkspel tegen Le Mans (2-2) feest. De Franse club kan de tweede plaats in de eindklassering achter kampioen Olympique Lyon niet meer ontgaan en mag deelnemen aan de Champions League. Twee speelronden voor het einde van de competitie heeft Bordeaux zeven punten meer dan nummer drie Lille.

Tottenham Hotspur is in de Engelse voetbalcompetitie nog een zege verwijderd van de vierde plaats in de eindklassering. Trainer Jol keek gisteren tevreden toe hoe zijn ploeg voor eigen publiek Bolton Wanderers (1-0) de baas bleef. Tottenham Hotspur besluit de competitie komende zondag met een uitwedstrijd tegen West Ham United. Tottenham Hotspur kwalificeert zich bij een vierde eindklassering niet automatisch voor de voorronde van de Champions League. De club is afhankelijk van het resultaat van de finale in de Champions League tussen Barcelona en Arsenal. Tottenham Hotspur is bij een Spaanse zege gebaat. In dat geval acteert het volgend seizoen voor het eerst sinds 44 jaar op het allerhoogste Europese podium.