Een pretentieloze, charmante ode aan country

Jazz-zangeres Norah Jones schuwt publiciteit. Ze voelt zich ongemakkelijk onder de aandacht die ze krijgt sinds haar succesdebuut en laat het sterrendom mondjesmaat toe. Het liefst zou ze alleen maar optreden met haar band, zonder fratsen. Lang hield ze The Little Willies geheim, haar muzikale vriendengroep in New York met haar vriend, bassist Lee Alexander. Maar wat begon als uitlaatklep werd een serieuze aangelegenheid toen de vijf, zich noemend naar Willie Nelson, een goede reputatie verkreeg in het New Yorkse clubcircuit. Nu zijn liedjes als I Gotta Get Drunk en Night Life van Willie Nelson, No Place to Fall van Townes van Zandt en I'll Never Get Out of This World Alive van Hank Williams gevat op een album. Het is een pretentieloze, charmante ode aan vergeten en klassiek country- en bluesrepertoire. Het stemgeluid van Norah Jones combineert goed bij de knauwerige zang van gitarist Richard Julian. Slotstuk Lou Reed is een hilarisch liedje over de gelijknamige artiest die in het landelijke Texas slapende koeien omver gooit. 'Ach, hij gooit ze alleen omver, hij eet ze toch niet op.'

Amanda Kuyper

CD COUNTRY The Little Willies Milking Bull Records/EMI ***

CD COUNTRY

The Little Willies

Milking Bull Records/EMI ***

    • Amanda Kuyper