Buitenlands voetbal

Spanje

Koploper Barcelona won van Cádiz, waardoor de ploeg van trainer Frank Rijkaard bij een nederlaag van Valencia zijn landstitel zou prolongeren. De nummer twee versloeg echter Alavés. Pablo Aimar maakte zijn rentree bij Valencia en had met een assist en een doelpunt een groot aandeel in de zege. De Argentijn werd half april in het ziekenhuis opgenomen met het meningitis-virus, dat hersenvliesontsteking kan veroorzaken. Een kwartier voor tijd werd Aimar vervangen door Patrick Kluivert, die terugkeerde na herstel van een knieoperatie.

Betis-Bilbao 1-1, Deportivo - Celta 0-2, Barcelona - Cadiz 1-0, Sociedad - Sevilla 1-2, Valencia - Alaves 3-0, Zaragoza - Espanyol 1-1, Getafe - Villarreal 1-1, Malaga - Santander 2-3, At. Madrid - Mallorca 0-1.

Engeland

Voetbalminnend Engeland maakt zich zorgen om blessures van twee belangrijke aanvallers van het nationale team. Wayne Rooney van Manchester United brak in de verloren wedstrijd tegen Chelsea een middenvoetsbeentje en moet zes weken toekijken. Bij Newcastle United maakte Michael Owen, die maanden was uitgeschakeld door een gebroken voet, zijn rentree tegen Birmingham City, dat officieel degradeerde. De spits stapte na afloop hinkend van het veld. Engeland speelt over zes weken zijn eerste groepsduel op het WK.

Frankrijk

Paris St. Germain heeft voor de zevende keer de Franse beker gewonnen. De ploeg was in de finale te sterk voor Olympique Marseille. Bonaventure Kalou, oud-speler van Feyenoord, scoorde al na vijf minuten. Vikash Dhorasoo verdubbelde de marge vlak na rust. Toifilou Maoulida maakte de aansluitingstreffer, maar verder kwam de ploeg uit Marseille niet. De bekerwinst heeft voor Paris St. Germain extra glans door de automatische toewijzing van een plaats in het UEFA-Cuptoernooi. In de competitie staat de ploeg uit Parijs op de negende plaats.

Italië

Koploper Juventus hield na een serie van zeven wedstrijden zonder overwinning drie punten over aan de wedstrijd tegen Siena. Nummer twee AC Milan versloeg Livorno, waardoor het verschil tussen de twee ploegen drie punten blijft. In de Serie A zijn nog twee speelronden te gaan. De twee overgebleven titelkandidaten zijn al verzekerd van een plaats in het hoofdtoernooi van de Champions League. In de strijd om lijfsbehoud heeft Messina nog slechts een theoretische kans boven de degradatieplaatsen te eindigen. Lecce en Treviso zijn al gedegradeerd naar de Serie B.

Duitsland

Bayern München heeft door een zege op Eintracht Frankfurt voor de dertiende keer de Duitse beker gewonnen. Claudio Pizarro maakte halverwege de tweede helft het enige doelpunt. De finale in Berlijn werd pas na de rust boeiend. Na een kwartier in de tweede helft schoot de Nederlandse spits Roy Makaay op de lat. Vlak daarna kopte Pizarro raak uit een corner. De Peruaan scoorde ook al twee keer in de halve finalewedstrijd tegen St. Pauli. Vlak voor tijd voorkwam doelman Kahn van Bayern een verlenging, door een knappe redding op een schot van Amanatidis.

Portugal

Kampioen Porto won in de voorlaatste speelronde van Vitoria Guimaraes, dat in de eerste helft Paíto verloor door een rode kaart. Toch kon de ploeg van trainer Co Adriaanse pas in de slotfase afstand nemen. Nummer twee Benfica, van coach Ronald Koeman, en nummer drie Sporting Lissabon wonnen ook. Het verschil tussen de twee teams is nu twee punten in het voordeel van Sporting. Die ploeg speelt zondag echter tegen Sporting Braga, dat vierde staat. Het elftal van Koeman treedt aan tegen het beduidend mindere Paços Ferreira, dat in het 'rechterrijtje' staat.