Agenda

VVD-strijd, tweede ronde

Vanavond gaan de kandidaatlijsttrekkers van de VVD (Rutte, Verdonk en Veenendaal) voor de tweede keer met elkaar in debat, nu in het Rotterdamse restaurant Land van Waas. Aanvang: 20.00 uur, locatie: Van Vollenhovenstraat 15c (ingang Westelijk Handelsterrein)

Voetbal en Europa

Het Europees Parlement houdt woensdag een hoorzitting over voetbal als markt. Gehoord worden onder anderen IOC-lid Hein Verbruggen, de Duitse oud-voetballer Karl Heinz Rummenigge en Jesper Olsson van de UEFA. Aanleiding is een rapport van de Nederlandse Europarlementariër Toine Manders (VVD).

Dodenherdenking

Premier Balkenende zal woensdagmiddag om 13.45 uur in Loenen een toespraak houden op het Ereveld in het kader van de Nationale Dodenherdenking. 's Avonds is de premier, net als koningin Beatrix en kroonprins Willem-Alexander aanwezig bij de herdenking op de Dam in Amsterdam.

Tweede Kamer

De Tweede Kamer is deze en volgende week met reces. Dinsdag 16 mei vergadert de Kamer weer voor het eerst.

Rectificatie / Gerectificeerd

De rubriek Agenda (1 mei, pagina 2) meldt dat premier Balkenende woensdag in het kader van de Nationale Dodenherdenking een toespraak houdt in Loenen. Hij houdt die rede op donderdag 4 mei.