Zege tafeltennissers

De Nederlandse tafeltennisploeg heeft zich gisteren na een zwakke start gerevancheerd bij het wereldkampioenschap voor landenteams in Bremen.

Gisteravond won de ploeg van speler-coach Danny Heister van Wit-Rusland (3-2), waardoor Nederland de kans houdt zich te handhaven in de wereldgroep. Dan moet het team vandaag winnen van Japan. Heister, Trinko Keen en Barry Wijers wonnen alledrie hun partij in de AWD-Dome.

Eerder op de dag had het talent Wijers al laten zien dat hij in topvorm verkeert. Tegen het sterke team van Zweden won de speler van TTS Borsum uit de tweede Bundesliga twee wedstrijden. Wijers, nummer 293 op de wereldranglijst, versloeg eerst Peter Karlsson, nummer 30 van de wereld en drie keer wereldkampioen met het nationale team.

Een half uur later maakte de 23-jarige semi-prof de sensatie compleet door ook van Jens Lundqvist te winnen, nummer 28 van de wereld. 'Ik denk dat ik nog nooit zo goed heb gespeeld', zei Wijers na afloop tegen het persbureau ANP.

De vrouwen handhaafden zich in de hoogste divisie door een zege op Servië-Montenegro (3-1). Li Jiao won haar beide partijen. Linda Creemers zorgde voor het derde punt.