WEBFORUM EN SCHAKEN

Twee weken geleden schreef ik over de berichten die Hans de Lange op het webforum van Utrechtse schaakclubs schreef over het EK in Turkije. Vorige week werd dat 'gerectificeerd', omdat De Lange verklaarde dat hij de berichten die daar onder de naam hansjgdelange waren verschenen, niet geschreven had. Wat hem daartoe bewoog is me een raadsel.

In feite stuurde hij zijn verslagen niet alleen naar utrechtschaak.nl maar ook naar schakers.info, waar ze overigens niet zijn afgedrukt. De webmasters van beide websites verklaren dat ze inderdaad van Hans de Lange afkomstig waren. Ook publiceerde De Lange afgelopen zaterdag in het tijdschrift Schaaknieuws een samenvattend verslag van het EK waarin verschillende passages vrijwel woordelijk gelijk zijn aan de berichten op het Utrechtse forum die hij zogenaamd niet geschreven had. Hij heeft ze wel geschreven en voor de rectificatie van vorige week was geen grond.

    • Hans Ree