Tuibrug voor fietsers in IJburg

Tuibrug voor fietsers in IJburg Amsterdam, 29 april. De langste fiets- en voetgangersbrug van Nederland is te vinden in het Amsterdamse IJburg. De tuibrug over het Amsterdam-Rijnkanaal is 600 meter lang, aldus aannemer Grontmij, en dat is exclusief betonnen aanbruggen. De brug is slechts vijf meter breed. De tuien maakten een lichte constructie mogelijk. Daarvoor is gekozen vanwege de zachte ondergrond. Door de brug is de fietsverbinding tussen IJburg en het centrum van Amsterdam korter geworden. De brug is ontworpen door WilkinsonEyre Architects uit Londen, dat ook tekende voor de Millennium Bridge in het Britse Gateshead. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Amsterdam bezit sinds kort de grootste fiets- en voetgangersbrug van Nederland. De zg tuibrug over het Amsterdam-Rijnkanaal is 780 meter lang Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 060414
Tuibrug voor fietsers in IJburg Amsterdam, 29 april. De langste fiets- en voetgangersbrug van Nederland is te vinden in het Amsterdamse IJburg. De tuibrug over het Amsterdam-Rijnkanaal is 600 meter lang, aldus aannemer Grontmij, en dat is exclusief betonnen aanbruggen. De brug is slechts vijf meter breed. De tuien maakten een lichte constructie mogelijk. Daarvoor is gekozen vanwege de zachte ondergrond. Door de brug is de fietsverbinding tussen IJburg en het centrum van Amsterdam korter geworden. De brug is ontworpen door WilkinsonEyre Architects uit Londen, dat ook tekende voor de Millennium Bridge in het Britse Gateshead. Foto NRC Handelsblad, Maurice Boyer Amsterdam bezit sinds kort de grootste fiets- en voetgangersbrug van Nederland. De zg tuibrug over het Amsterdam-Rijnkanaal is 780 meter lang Foto NRC H'Blad, Maurice Boyer 060414 Boyer, Maurice