Radio voorkeur

Knetterende letteren. Discussie over de vraag of een schrijver zich mag verschuilen achter zijn romanpersonages en een gesprek met jeugdboekenschrijver Peter van Gestel, wiens oeuvre onlangs werd bekroond met de Theo Thijssen-prijs, een prijs die wordt beschouwd als de P.C. Hooftprijs voor jeugdliteratuur. En dichter-classicus Ilja Leonard Pfeijffer bespreekt Plato's Symposion, een sprankelende tekst van 2.400 jaar geleden over de liefde in al haar facetten. 747AM, 14.04-15.00u.

Opera live. Rechtstreeks uit de Metropolitan Opera in New York de uitvoering van de opera Lohengrin van Richard Wagner door Koor en Orkest van de Metropolitan o.l.v. Philippe Auguin. Met o.a. sopraan Karita Mattila (Elsa) en tenor Ben Heppner (Lohengrin). Radio 4, 19.00-24.00u.

imek 's nachts. Gesprek met Ineke Scheepstra (1946) die door haar zwaar getraumatiseerde ouders in de periode na de oorlog geestelijk en lichamelijk werd mishandeld en misbruikt. Zij vindt dat er meer aandacht moet komen voor oorlogsslachtoffers die ná een oorlog werden geboren. Radio 1, 0.04-1.00u.