Radio voorkeur

De andere wereld. Aandacht voor de verschillen van inzicht over wat in het nieuwe partijprogramma van GroenLinks moet komen. 'Verontruste GroenLinksers' pleiten voor meer interne democratie. Senator Leo Platvoet vindt dat in de voorstellen voor het programma het begrip solidariteit te zwak wordt benadrukt en dat het pleidooi voor een flexibeler ontslagrecht er niet in mag komen. Radio 1, 7.04-8.00u.

Opium. Gesprek met conservator Charles de Mooij van het Noord-Brabants Museum over de schilderijtentoonstelling Spreken is zilver en zwijgen is goud. Verder Marian Donner, dochter van de schaak-grootmeester Hein Donner, over haar romandebuut 8.30 uur opstand. En aan de telefoon in Paramaribo schrijfster Annejet van der Zijl. Radio 1, 19.04-20.00u.

Verum bonum pulchrum. Een gesprek met de Amerikaans-Engelse ethica Donna Dickenson, die van burgemeester Cohen de Spinozalens heeft ontvangen. Zij kreeg de prijs voor haar werk op het gebied van bio-ethische kwesties, zoals orgaandonatie en eiceldonaties voor stamcelonderzoek. 747AM, 23.00-24.00u.