Proces Berlusconi gaat niet door

Rome, 29 april. De vertrekkende Italiaanse premier Silvio Berlusconi zal niet opnieuw worden vervolgd voor het omkopen van rechters. De Milanese rechtbank heeft een verzoek hiertoe van het openbaar ministerie (OM) afgewezen. Berlusconi redt zich dankzij een wetswijziging die in februari van kracht is geworden en werd voorbereid door zijn advocaat en tevens Forza Italia-parlementariër Gaetano Pecorella. De wet schrijft voor dat iemand die is vrijgesproken niet opnieuw voor hetzelfde geval mag worden aangeklaagd, zonder dat er nieuw bewijs is. Tot februari van dit jaar kon dit in Italië nog. Berlusconi is daarmee nog niet van justitie af. Spoedig zal duidelijk worden of hij wordt vervolgd voor het omkopen van de Britse advocaat David Mills in ruil voor een valse getuigenis. Berlusconi en Mills ontkennen.