Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Entertainment

Opera The Turn of the Screw

De beklemmende opera The Turn of the Screw van Benjamin Britten, een mysterie rond kindermishandeling naar de novelle van Henry James, wordt bij de Nationale Reisopera geregisseerd door Stephen Langridge, met zijn vader, de tenor Philip Langridge in de spookrol van de dode Quint.

Opera The Turn of the Screw De beklemmende opera The Turn of the Screw van Benjamin Britten, een mysterie rond kindermishandeling naar de novelle van Henry James, wordt bij de Nationale Reisopera geregisseerd door Stephen Langridge, met zijn vader, de tenor Philip Langridge in de spookrol van de dode Quint. „Subtiel is dat het mysterie rond kinderlijke onschuld en misdaad intact blijft. Er wordt geen poging gedaan tot opheldering of suggestieve duiding van de schimmige gebeurtenissen. De hoge, ijle muziek wordt perfect gespeeld door het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw. De vocale cast is voortreffelijk, de jongenssopraan George Longworth, die alterneert met William Dutton is fenomenaal.”Kasper Jansen, 24 april 2006 Tournee t/m 20 mei met wisselende cast. Inlichtingen: www.reisopera.nl Scenefoto's Turn of the screw - Nationale Reisopera Benjamin Britten fotografie: Marco Borggreve muzikale leiding Reinbert de Leeuw regie Stephen Langridge decor en kostuums Conor Murphy licht Giuseppe di Iorio Schšnberg Ensemble Prologue Philip Langridge Governess Alison Rae Jones Miles George Longworth / William Dutton Flora Nazan Fikret Mrs Grose Carol Rowlands Peter Quint Philip Langridge Miss Jessel Janny Zomer
Opera The Turn of the Screw De beklemmende opera The Turn of the Screw van Benjamin Britten, een mysterie rond kindermishandeling naar de novelle van Henry James, wordt bij de Nationale Reisopera geregisseerd door Stephen Langridge, met zijn vader, de tenor Philip Langridge in de spookrol van de dode Quint. „Subtiel is dat het mysterie rond kinderlijke onschuld en misdaad intact blijft. Er wordt geen poging gedaan tot opheldering of suggestieve duiding van de schimmige gebeurtenissen. De hoge, ijle muziek wordt perfect gespeeld door het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw. De vocale cast is voortreffelijk, de jongenssopraan George Longworth, die alterneert met William Dutton is fenomenaal.”Kasper Jansen, 24 april 2006 Tournee t/m 20 mei met wisselende cast. Inlichtingen: www.reisopera.nl Scenefoto's Turn of the screw - Nationale Reisopera Benjamin Britten fotografie: Marco Borggreve muzikale leiding Reinbert de Leeuw regie Stephen Langridge decor en kostuums Conor Murphy licht Giuseppe di Iorio Schšnberg Ensemble Prologue Philip Langridge Governess Alison Rae Jones Miles George Longworth / William Dutton Flora Nazan Fikret Mrs Grose Carol Rowlands Peter Quint Philip Langridge Miss Jessel Janny Zomer Borggreve, Marco

****

'Subtiel is dat het mysterie rond kinderlijke onschuld en misdaad intact blijft. Er wordt geen poging gedaan tot opheldering of suggestieve duiding van de schimmige gebeurtenissen. De hoge, ijle muziek wordt perfect gespeeld door het Schönberg Ensemble o.l.v. Reinbert de Leeuw. De vocale cast is voortreffelijk, de jongenssopraan George Longworth, die alterneert met William Dutton is fenomenaal.'Kasper Jansen, 24 april 2006

Tournee t/m 20 mei met wisselende cast. Inlichtingen: www.reisopera.nl