MUZIEKTHEATER Smekelingen

De Veenfabriek speelt de Griekse tragedie Smekelingen van Euripides als een theatraal popconcert. Regisseurs Paul Koek en Michael Marmarinos leiden een Grieks-Nederlandse cast van musici en acteurs in een speeltuin vol drumstellen.

MUZIEKTHEATER Smekelingen De Veenfabriek speelt de Griekse tragedie Smekelingen van Euripides als een theatraal popconcert. Regisseurs Paul Koek en Michael Marmarinos leiden een Grieks-Nederlandse cast van musici en acteurs in een speeltuin vol drumstellen. „Verbazingwekkend dat dit zootje ongeregeld, toch goed te volgen is. De tekst klinkt mooi, de timing klopt, de spanning houdt tot bijna aan het eind van de drie uur durende voorstelling aan. Echte ontroering brengt zulk theater niet teweeg. Wat telt is de stijl, de artistieke moed. [...] Zo extreem als de vorm is, zo gematigd is de inhoud. Toch horen ze bij elkaar, Koeks originele ironie zit in allebei.” Anneriek de Jong, 24 april 2006. Tournee t/m 20/5. Inl: 071-3318053 en www.veenfabriek.nl. Rijswijk, 04/04/06. Repetitiefoto van "De Smekelingen" door het gezelschap Veenfabriek. Let wel Technische repetitie !. Met o.a. Aus Greidanus jr. en Joep van der Foto Leo van Velzen Nrc Hb. Velzen, Leo van

****

'Verbazingwekkend dat dit zootje ongeregeld, toch goed te volgen is. De tekst klinkt mooi, de timing klopt, de spanning houdt tot bijna aan het eind van de drie uur durende voorstelling aan. Echte ontroering brengt zulk theater niet teweeg. Wat telt is de stijl, de artistieke moed. [...] Zo extreem als de vorm is, zo gematigd is de inhoud. Toch horen ze bij elkaar, Koeks originele ironie zit in allebei.'

Anneriek de Jong, 24 april 2006.

Tournee t/m 20/5. Inl: 071-3318053 en www.veenfabriek.nl.