Integraalhelm of systeemhelm

'Niet op mijn billen slaan!' Sico Djermor (20) roept een van de kinderen van zijn stagebegeleider (hij loopt stage in een kantoor annex woning) tot de orde. Dan herneemt hij zich. 'Ja, een motorhelm, die had ik nodig. Ik kreeg een ongeluk met mijn brommer, een Batavus City N20 uit 1970. Toen dacht ik: ik heb toch liever een helm.'

Djermor, hij studeert aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam, is gek op brommers en motoren. Hij heeft er thuis in Ridderkerk een schuur vol van staan. 'Een Peugeotje, een Tomosje, snorbrommertjes... Ik heb zelfs een Harley Davidson. Die opknappen is mijn levensproject.' Sleutelen leerde hij van zijn vader, een automonteur. En de helm die hij heeft gekocht? 'Een zwarte integraalhelm. Er zitten bijna geen krasjes op. Ik ben er erg blij mee.'

De helm is afkomstig van Arthur Huijskens (39), commercieel adviseur bij een bedrijf dat handelt in communicatiesystemen. 'Ik wilde een systeemhelm, waar je de kin zo mooi van kan opklappen. Om lekker mee te rijden op mijn Honda Transalp, een machine met 600 cc. Een beetje on en beetje off the road, met de wind in mijn gezicht.'

Huijskens verkoopt veel via internet, onlangs nog de inhoud van zijn zolder. 'Vroeger zat je met het probleem: wie haalt het op? Nu vechten ze er om.'

Dit was de tiende en laatste aflevering van 'Marktplaats', een serie foto's over ontmoetingen dankzij internet.

    • Ward Wijndelts