Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Media

DJ Dylan maakt radioshow

Bob Dylan gaat digitale radio maken. De legendarische popzanger zal thematische uitzendingen verzorgen voor XM Satellite Radio, het grootste satelliet-radiostation van Amerika.

Dylan zal in wekelijkse uitzendingen platen draaien uit zijn collectie en die becommentariëren. In de eerste uitzending op 3 mei over het thema 'weer', komen onder meer populaire nummers langs als You Are My Sunshine (Jimmie Davis) en The Wind Cries Mary (Jimi Hendrix), maar ook minder bekende liedjes als Uncloudy Day van The Staple Singers, Blow, Wind, Blow van Muddy Waters en After The Clouds Roll Away van The Consolers. Later komen thema's als whisky, auto's, dans en politie aan de orde.

Rocksterren en andere beroemdheden worden vaker ingezet om abonnees te trekken voor digitale radio. Ook Tom Petty presenteert voor XM Satellite Radio, dat 6,7 miljoen luisteraars heeft. Sirius Satellite Radio trekt met shock-jock Howard Stern zo'n vier miljoen luisteraars.

Dylan, die zijn hoogtijdagen beleefde in de jaren zestig, maakte eind jaren negentig een come-back met de cd Time Out Of Mind. Hij publiceerde sindsdien het zeer succesvolle Chronicles, het eerste deel van zijn persoonlijke herinneringen. Ook dook hij op bij Oscar-presentaties en, met het nummer Love Sick, in een lingerie-reclame.