DIEREN

Van alle honden heeft de kettinghond wel het minste aanzien. Net mensen: kun je niks, kun je altijd nog in de bewaking. Een terrein met een hoog hek waarvan jij de baas bent geeft nog wat status, maar vastgeklonken zitten aan een wachthuisje heeft iets schlemieligs.

Ons waak- en heemhondenbesluit (1962) bevat regelgeving voor de breedte van het hok (1x de hoogte van de hond), de hoogte en lengte van het hok (1,5x de hond), de drinkbak (mag niet omvergeworpen kunnen worden), de lengte van de ketting (2m), die via een vrij draaiende wartelhaak aan de halsband (geen strop- of prikkelhalsband) en met een ring aan een looplijn (10m) vrij moet kunnen glijden over een metalen draad (doorsnee 10mm), horizontaal gespannen boven de grond (0,5m) tussen twee uit elkaar gelegen steunpunten.

Wat zijn de regels van Europa?

Mag hij na eindeloos vergaderen in Brussel nu ook aan de barbecue vast?