Bruce Springsteen: We Shall Overcome, The Seeger Sessions

Op het dertig jaar oude, maar pas op cd uitgebrachte concert uit de Londense Hammersmith Odeon was Bruce Springsteen de onversneden rocker. Op We Shall Overcome geeft hij ruimte aan de folkzanger in zijn inborst, maar het resultaat is een stuk extraverter dan eerdere neigingen in die richting (Nebraska, The Ghost Of Tom Joad). Thuis op de boerderij blies hij nieuw leven in een aantal zeer houdbare traditionals, in het Amerikaanse collectieve bewustgeplant door folkfenomeen Pete Seeger. Diens eigen composities laat Springsteen overigens ongemoeid. Het is een informeel en luchtig klinkende aangelegenheid geworden, en dat staat Springsteen onverwacht goed. Het grote aantal begeleiders, inclusief vrolijk schetterende blazers en losjes rammende trommelaars, zorgt voor een uitgelaten, levendige sfeer. De dvd-kant van deze 'dual disc' klinkt, in PCM-stereo, nog beter en kent bovendien een paar bonustracks en een documentaire, die in landelijke beelden uiteenzet dat dit geen grotestadsmuziek is.

Bruce Springsteen: We Shall Overcome, The Seeger Sessions (Sony BMG) *****
Bruce Springsteen: We Shall Overcome, The Seeger Sessions (Sony BMG) *****
Bruce Springsteen: We Shall Overcome, The Seeger Sessions (Sony BMG) *****
    • Jacob Haagsma