Brief uit de bajes

'Doe mee en win!', 'Bel vandaag nog!', 'Ga terug'' We worden overspoeld met bevelen, waarvan de meeste bedoeld zijn als aanbevelingen. Het advies om meer te bewegen is ook niet van de lucht. 'Work that body' zong Diana Ross al.

U kunt onderstaande brief compleet maken met woorden die bestaan uit 'doe iets op sportgebied' + de achternaam van een bekend persoon, bijvoorbeeld scherm + (J.C.) Bloem = schermbloem. De bedoelde personen zijn omschreven en hun voornamen zijn gegeven.

Ik schrijf u, want om te bellen moet je een . . . hebben en ik heb geen geld. Dat klinkt vreemd, want ik . . . geld beschikken dan wie ook, maar ik moest bij aankomst alles afgeven. Het is echt afzien, hier. Zo krijgen we elke vrijdag een in de goedkoopste . . . gebakken . . . te eten. Vanmorgen lieten ze ons uren luchten in een ijzige . . .. Ik wil hier weg en doe graag een beroep op u, uiteraard tegen een . . . beloning. Een korte levensgeschiedenis.

Als kind blonk ik uit in sport. Tougher than the rest om met . . . te spreken. Ik genoot als ik na een trainingspartijtje met mijn sparringpartner stond te . . . van het zweet. Ik won al m'n partijen en ging een glanzende . . . tegemoet. Toen kwamen mijn ouders om bij een auto-ongeluk en erfde ik als enig kind al hun bezittingen. Het landgoed met het volgens Engelse normen aangelegde . . ., papa's lievelingsdekhengst Heinrich III (een echte . . .) en ” De kanarie”, een . . . vliegtuigje, dat zelfs voorzien was van een . . . met . . . verstelbare rugleuning. Op mijn twintigste behoorde ik ineens tot de bevoorrechte groep van . . ..

Mijn sportcarrière zei ik vaarwel. Ik hing de hele dag rond bij de paardenraces en was vaste bezoeker van de wedkantoren. Op een gegeven moment echter kon het beroep . . . me niet meer boeien. Ik ging op zoek naar nieuwe kicks en kwam mijn oude sparringpartner tegen, die het inmiddels tot . . . van de . . . had geschopt. Hij stond zelf niet meer in de ring; daarvoor had hij nu een Filippijnse . . . die al zijn opponenten tot soepkippen transformeerde. Op zijn zeiljacht organiseerde hij 'wed'strijden waarbij grof kon worden ingezet en of ik niet eens mee wilde doen. Ik was nog niet aan boord of het ging mis. Een opgefokte deelnemer greep een . . . uit de reddingssloep, hief deze op als ware hij een deelnemer aan het hamerspel van . . . en sloeg de trots van mijn gastheer tot moes. Ik voelde de adrenaline komen, tilde het . . . van het dek en slingerde dat tegen het hoofd van de dierenbeul.

Nu zit ik dan hier. If I Could . . . Time van Cher hoor ik dag en nacht in mijn hoofd. Ik ben u dankbaar als u zo snel mogelijk contact met me opneemt.

    • Jelmer Steenhuis