BEELDENDE KUNSTSarah Lucas

Sarah Lucas, in de jaren negentig wereldberoemd geworden als een van de Young British Artists maakte in Haarlem een tentoonstelling over 'vanitas-symboliek'. Het menselijk bestaan is leeg, is de boodschap.

BEELDENDE KUNST Sarah Lucas Sarah Lucas, in de jaren negentig wereldberoemd geworden als een van de Young British Artists maakte in Haarlem een tentoonstelling over ‘vanitas-symboliek’. Het menselijk bestaan is leeg, is de boodschap. „De kunst van Lucas (Londen, 1962) is nadrukkelijk van de straat. [...] Het werk van Lucas lijdt aan een te grote letterlijkheid. Wie de onderdelen benoemt, beschrijft tegelijk de betekenis ervan. Niet meer en niet minder. [...] Een diepere betekenis is er niet. Het mist eigen beeldende kwaliteiten. De kunst van Lucas is plat en eenduidig.”Janneke Wesseling, 26 april 2006 T/m 5 juli in De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u. Inl: www.dehallen.com
BEELDENDE KUNST Sarah Lucas Sarah Lucas, in de jaren negentig wereldberoemd geworden als een van de Young British Artists maakte in Haarlem een tentoonstelling over ‘vanitas-symboliek’. Het menselijk bestaan is leeg, is de boodschap. „De kunst van Lucas (Londen, 1962) is nadrukkelijk van de straat. [...] Het werk van Lucas lijdt aan een te grote letterlijkheid. Wie de onderdelen benoemt, beschrijft tegelijk de betekenis ervan. Niet meer en niet minder. [...] Een diepere betekenis is er niet. Het mist eigen beeldende kwaliteiten. De kunst van Lucas is plat en eenduidig.”Janneke Wesseling, 26 april 2006 T/m 5 juli in De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u. Inl: www.dehallen.com

**

'De kunst van Lucas (Londen, 1962) is nadrukkelijk van de straat. [...] Het werk van Lucas lijdt aan een te grote letterlijkheid. Wie de onderdelen benoemt, beschrijft tegelijk de betekenis ervan. Niet meer en niet minder. [...] Een diepere betekenis is er niet. Het mist eigen beeldende kwaliteiten. De kunst van Lucas is plat en eenduidig.'Janneke Wesseling, 26 april 2006

T/m 5 juli in De Hallen, Grote Markt 16, Haarlem. Di-za 11-17u, zo 12-17u. Inl: www.dehallen.com