Alles behalve feestelijk

We vieren vandaag Koninginnedag, maar het weerbeeld is allesbehalve feestelijk. Een schrale troost is dat morgen de buien nog talrijker zullen zijn dan vandaag. Ook maandag is het nog koel met een paar buien, maar daarna volgt er herstel.

Woensdag wordt het landinwaarts rond 21 graden en is de lente helemaal teruggekeerd.

Vandaag gaan er vooral in de noordoostelijke helft van het land een flink aantal buien vallen en komt de zon er nauwelijks aan te pas. Verder naar het zuidwesten zijn de buien minder talrijk en vooral in Zeeland zal de Koninginnedag nog met wat zonneschijn beginnen en beperken de buien zich tot een enkel exemplaar in de middag. Er waait een matige, aan zee vrij krachtige wind uit noord tot noordwest en de temperatuur stokt bij rond 11 graden.

Vanavond, vannacht en morgen gaan er in het hele land buien vallen. De zon schijnt morgen vooral achter de wolken en hoewel de wind luwt en later naar zuidwest draait, zal de temperatuur moeite hebben de 12 graden te halen.

Maandag neemt de buiigheid wat af en vanuit het noorden breekt de zon wat vaker door. Met maxima tussen 11 en 14 graden is het nog steeds koel. Dinsdag valt er vooral in het zuiden nog wat regen, maar met 14 tot 17 graden is het een stuk zachter.

Woensdag blijft het droog en breekt de zon veelvuldig door. Met 17 tot 22 graden is het dan echt lenteweer.