Zuid-Holland

Alblasserdam

Lid ON • mw. P.H.J. Duijmelinks-Grinwis • mw. J. de Heer-van Prooijen • W. Kleine • W. Nieuwenhuis • G. Osseweijer-de Heer • mw. M. Tromp-Tuijtel, bestuurslid van de Gymnastiekvereniging Kracht Door Oefening • mw. G. Zijderveld-Kik

Albrandswaard

Ridder ON • W. Gouw, Rhoon

Lid ON • ir. W.A.T. Bik, Poortugaal • mw. F.P. Blok-Lodder, vrijwilligster, Rhoon • R. Dubel, Poortugaal • mw. E.C. Hordijk, Poortugaal • A.C.A. van der Kemp, Poortugaal • mw. H.J. Kraaijeveld-Sarucco, lid van de E.H.B.O.-vereniging, afdeling Rhoon, Rhoon • A. Molenaar, Poortugaal • J. Pattipeiluhu, Rhoon

Alkemade

Ridder ON • J.B. uit den Boogaard, Rijpwetering

Lid ON • P.C.J. Möllers, Roelofarendsveen • H.T.M. Verdel, Roelofarendsveen • J.N. van der Zwet, Roelofarendsveen

Alphen aan den Rijn

Ridder ON • H.S. Vergeer

Lid ON • H.C. Groen • J.D. den Hengst, Aarlanderveen • H.D. Jacobs • D. de Jong • P. de Jong, Aarlanderveen • G.A.M. Kakes, lid van de vrijwillige brandweer van Alphen aan den Rijn • mw. I. Kloosterhuis • J. Koster, Zwammerdam • J.G.C. Meijer, lid van de vrijwillige brandweer van Alphen aan den Rijn • mw. W. Radstake-Knotters, leider van de zondagsschool en van de kinderclub van de Volle Evangelie Gemeente • T.C.J. Regtvoort, lid van de vrijwillige brandweer van Alphen aan den Rijn, Zwammerdam • A.P. Rous, Zwammerdam • J.M.G. Schuurman, lid van de vrijwillige brandweer van Alphen aan den Rijn • A. Vos • J.J. van Weeren, lid van de vrijwillige brandweer van Alphen aan den Rijn • A.H. Wieman, Zwammerdam

Barendrecht

Ridder ON • ir. H.A. van Gorp • K.J. Orsel • S.N. Zuurbier

Lid ON • mr. B.G.A. Hoeijmans • S.H. van Krimpen • mw. L.S. Tellings-Mens, vrijwilligster • mw. M.T. van Wilgenburg-Beernink, gemeenteraadslid van Barendrecht

Bergambacht

Lid ON • A. Blanken • mw. L. Bot-de Jong, vrijwilligster bij Verpleeghuis Westerweere • ds. W. van Gorsel, emeritus-predikant • mw. J.A. de Roo-van Klei, Berkenwoude • L. Timmerman, Ammerstol • mw. J. Verbree-de Jong, Berkenwoude • A.M. Visser, Berkenwoude

Bergschenhoek

Ridder ON • P. Mallie

Lid ON • K. van Duijn, vrijwilliger

Berkel en Rodenrijs

Lid ON • J. Apperloo

Bernisse

Ridder ON • A. Buruma, Heenvliet

Lid ON • W.J. Elfring, Geervliet • J. van Meurs, Geervliet

Binnenmaas

Lid ON • P.M. Hamelink, organist en kerkkoordirigent van verschillende kerken, Mijnsheerenland • J.J.C. van der Meer, Maasdam • mw. A.K.M. van Steensel-van Nieuwenhuijzen, Mijnsheerenland • J. van Vliet, bestuurslid 3VO, afdeling Puttershoek/Maasdam • mw. C.E. de Wit-Weeda, Westmaas

Bleiswijk

Lid ON • B.A. Engelberts

Bodegraven

Lid ON • P.H. de Lange • mw. H.J.A. Veelenturf

Boskoop

Ridder ON • J. Rijsdijk • W.A. Sanders

Lid ON • mw. G.A. Gelderblom-Schering • IJ.D. Hortensius • C.H. Koning

Brielle

Lid ON • C. Dedert • ir. C.P. Lageweg • mw. A. van Zee-Mol

Capelle aan den IJssel

Ridder ON • E. Beenhakker • P.G. de Visser

Lid ON • K. Bel • mw. J.T. Bouwman-van Cappelen • mw. H. Breedijk-Evertsen, vrijwilligster • P.P.J. Doodkorte, gemeenteraadslid van Capelle aan den IJssel • mw. J.W. Hayes-van Ballegooijen, vrijwilligster bij de Kinder- en Jeugdbibliotheek van het Sophia Kinderziekenhuis • J. Koffijberg • J. Kok • mw. J. Kok • mw. G. Kok-Hoogenboom, vrijwilligster • R. Koster • C. Rechtuijt

Delft

Officier ON • prof. dr. ir. P.H.L. Bovy, hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft

Ridder ON • mw. E.I. Bijleveld-van der Hoeven, directeur Programma’s en Projecten van de gemeente Delft

Lid ON • mw. M.L.J. Abbing-Sens • K.H. Andrea, coördinator hulpverlening bij de Stichting Dienstencentrum Over de Brug • A. van den Doel • mw. T.M.M. Engels-Herman • P.H.M. Hakkaart, penningmeester van de Gehandicapten Vereniging St. Liduina • G.A. van der Heijden • mw. P.C. van der Heijden-Wolfhagen • T. Hockx • mw. drs. G. Jonker • A.A.T. Kok, vrijwilliger bij de C.S. Vitesse • R. Nieuwpoort • R.J. van der Pot • mw. M.M. Rasch-Knebel • mw. M. Rietveld-van der Veen, vrijwilligster bij de Voetbalvereniging DHC • J.P.M. Rikaart, voorzitter van de Vereniging Vrienden van Sint Liduina • G.A.M. van Steenveldt, voorzitter van de Schermvereniging Promotheus

Dirksland

Lid ON • J. van Oudenaren, Melissant • K. Pater, ouderling-kerkrentmeester van de Hervormde Gemeente van Dirksland

Dordrecht

Ridder ON • P.R. Leentvaar • P. van Pelt

Lid ON • mw. J.J. Achterberg • C. Griffioen • mw. J.C. de Heus-de Jager • D.L. Martens • H.J.A. Mol • mw. A.L. Otten-Vermeulen, lid/oud-bestuurslid van het dameskoor ‘Close 4 You’ • J. van Pelt, penningmeester van de Gymnastiekvereniging Kracht door Oefening • mw. M. Schotman-de Beer • T.J. van Straaten • P. de Vries, secretaris van de Dordtse Ouderen Biljart

Giessenlanden

Lid ON • A.H. de Jong, Noordeloos • mw. J.M. de Jong-van Straaten, vrijwilligster, Noordeloos • mw. S.H. van der Meulen-Hoffman, vrijwilligster, Noordeloos • M. Vogel, Schelluinen • mw. A. Vonk-Vonk, vrijwilligster, Noordeloos • drs. H.G. van Vuren, Noordeloos • mw. A.A. van Vuren-de Bruijn, Noordeloos

Goedereede

Ridder ON • J. Klepper, Ouddorp

Lid ON • P. ‘t Mannetje, bestuurslid van de Voetbalvereniging WFB • J. Flohil, vrijwilliger bij de KNRM, Ouddorp

Gorinchem

Ridder ON • mr. D. van Zanten

Lid ON • drs. D. Aanen • A. Kelder • C. van der Roest • mw. A.B.M.A. Takken-Diemers, mantelzorgster • G. Vreeswijk

Gouda

Ridder ON, met de zwaarden • kolonel A.T. Vermeij, van het wapen der infanterie, op grond van de totaliteit van verdiensten op defensie- en andere terreinen • commandeur van de technische dienst ir. K. Visser, op grond van de totaliteit van verdiensten op defensie- en andere terreinen

Lid ON • G. van den Akker • drs. J. Baaijens • G. Brand, vrijwilliger bij de Gereformeerde Kerk • M. van Buren • A. El Hilali • H. El Mousaoui • J.T.A. van Ewijk • H.A. de Graaff • M.H.B. Hulscher • R.R. Kraft van Ermel • J.N. Laan • A.W. Moerings • J. du Pré • A.A. Rabouw, trainer en scheidsrechter bij de S.V. Gouda • H. van Reenen • P. Segaar • W.J.E. van Setten • mw. G. Straver-Smoorenburg, vrijwilligster • C.A. Verkerk • mw. A. de Vries-Hülscher, vrijwilligster • J.H. van de Water

Hardinxveld-Giessendam

Lid ON • J. van Bergeijk • mw. M.N. van den Bout-Vlot • A.H. den Breejen • mw. K.W. de Heer • T. van Houwelingen, gemeenteraadslid van Hardinxveld-Giessendam • J. Huisman • W.A. Huisman • D. Los

Hellevoetsluis

Lid ON • C. van den Berg • W.M. van den Berg • mw. G.C. Bruinsma-Brand, vrijwilligster • A.N.C. Hoekman • mw. M.D. Lobs-de Koster • L.J. van Marion, lid van de vrijwillige brandweer van Hellevoetsluis • G. Molenkamp

Hendrik-Ido-Ambacht

Ridder ON • M.A.J. Doodkorte • A.W. van der Vlies

Lid ON • mw. A.C. Besse-Varkevisser • drs. J. de Bruijne • A. de Zeeuw

Hillegom

Lid ON • mw. C.B. van Beurden-Ackermans • J.C.M. van der Post • H.J. Ruigrok

Jacobswoude

Lid ON • D. Blom, Woubrugge • mw. W. Kroon-Taverne, Woubrugge

Katwijk

Ridder ON • B.J.M. ter Haar • drs. T.G. van der Plas, bureauchef van het bureau Delft van de Regiopolitie Haaglanden

Lid ON • D.P. van Delft • A.J. Imthorn, Valkenburg • A. de Jong • A. Kiers • P.J. Klap • mw. A.G. Laterveer • mw. K.W.M. van der Nagel-van Delft, Valkenburg • J. van Nieuwkoop • J. Ouwehand • mw. D. Schuitemaker-Zwaan • N.D. Taat • mw. M. van Tol • J.R. Vis

Korendijk

Lid ON • C.D. Blaak, lid van de vrijwillige brandweer van Korendijk, Zuid-Beijerland • H.L. Deunhouwer, lid, oud-bestuurslid van de Sportvereniging Fluks, Zuid-Beijerland • I.B. van Gameren, lid van de vrijwillige brandweer van Korendijk, Zuid-Beijerland • P. Kappetein, Nieuw-Beijerland • G. Verzijl, koster, tevens beheerder van de Nederlandse Hervormde Kerk, Nieuw-Beijerland • mw. I. Verzijl-IJzerman, koster, tevens beheerder van de Nederlandse Hervormde Kerk, Nieuw-Beijerland

Krimpen aan den IJssel

Ridder ON • C. de Bruin, was oprichter/eigenaar van De Bruin ‘Krimpen’Transport BV en bekleedt diverse bestuursfuncties in de transportsector • A. Koolmees • mw. E.C.M. Mars-Alkemade

Lid ON • mw. F.C. van den Brink-van der Steen, vrijwilligster • mw. I.Y. van Hove-Dekker • J.M. de Jong • mw. M.E. Kluin-Wünschel, vrijwilligster • J.A. Kreuk, bestuurslid van de E.H.B.O.-vereniging, afdeling Krimpen aan den IJssel • C.G. Rebergen • mw. W. Slingerland • J.H. Wernke

Leerdam

Lid ON • mw. A.H. Peels-Wolthekker, gemeenteraadslid van Leerdam • J.A. van Santen, gemeenteraadslid van Leerdam • A. Stek • J.B.J. Stevens • Z. Tosun

Leiden

Ridder NL • prof. dr. H.J. de Jonge, hoogleraar aan de Universiteit Leiden

Officier ON • mw. prof. mr. J.E. Dopheide-Goldschmidt, hoogleraar aan de Universiteit Utrecht

Ridder ON • drs. B.F. Cohn • mw. C. Harteveld-Kroesemeijer • A.P. van der Luit • dr. L.L. Maris, onder andere bestuurslid van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde

Lid ON • mw. W.M. Breeuwer-Kaldenbach, vrijwilligster • dr. J.A. Dop • W.J. de Jong • J.P. Karstens • mw. C.A. Koek-Broers • mw. M.E.M. Oortmeijer • M. Slierings • mw. E.J.F. Venekamp-van Hal • L.A. Verschragen • H.M.A. Vogelezang

Leiderdorp

Ridder ON • drs. R.W.M. van Velzen

Lid ON • ir. E. Atsma • D.J. Binnendijk • A. Goutier • N.H.M. van Jaarsveld, gemeenteraadslid van Leiderdorp • mw. L.W. Theunissen-Havik, vrijwilligster bij de Stichting Unie van Vrijwilligers, afdeling Leiderdorp • H.A.A.M. van der Zande MBA

Leidschendam-Voorburg

Ridder NL • prof. dr. I.T. Young, hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft, Voorburg

Lid ON • M. Bouwmeester, lid van de Haagse Scheidsrechters Vereniging, Voorburg • H.H. Goorhuis, Voorburg • mw. T.E. Goorhuis-de Puij, Voorburg • mw. W.J.J. Groen-Elve, Leidschendam • mw. B.J.M. de Groot-Vieveen, Leidschendam • mw. I.A. de Haan-Posthuma, secretaris van het Koningin Emma Fonds, afdeling Den Haag, Voorburg • mw. M.W.A.C. van der Ham-den Elzen, Leidschendam • mw. D. Hillebrand-Jelsma, vrijwilligster, Voorburg • T.G. Mallée, gemeenteraadslid van Leidschendam-Voorburg, Voorburg • A.J.M. Orleans, vrijwilliger van de groep Vrienden van het Koninklijk Domein De Horsten in Wassenaar, Leidschendam • H.A. Smallenbroek, Voorburg • mw. C.J.M. Swaanenburg-van Loenen, Voorburg • T. Wempe, Leidschendam • A. Zonderop, Voorburg

Liemeer

Lid ON • T.J.M. Janmaat, Zevenhoven • P.W. van Veen, Zevenhoven • mw. M.T. Zwager, Nieuwveen

Liesveld

Lid ON • P. Vermeulen, Nieuwpoort • A. van de Werken, gemeenteraadslid van Liesveld, Groot-Ammers

Lisse

Lid ON • A.J. Bon • H. den Butter • mw. A.H. Clemens • mw. M.T.M. Kortekaas, bestuurslid van de Atletiekvereniging De Spartaan

Maassluis

Lid ON • H.L. Gerritsen, bestuurslid van de Schietvereniging Prins Hendrik • mw. A.C. Grootendorst-Koetsier • mr. B. Sio, gemeenteraadslid van Maassluis • mw. F.A.M.J. Thijssen-van Hamond, vrijwilligster

Middelharnis

Lid ON • mw. A.D. van Nimwegen-Peekstok • G. Slootweg • P. Vreeswijk, Nieuwe-Tonge • D. Vroegindeweij, Sommelsdijk

Midden-Delfland

Ridder ON • J.W.M. Vis, Maasland

Lid ON • mw. L.M.E. Gouweleeuw-de Kremer, Schipluiden • P. de Jong, Maasland • mw. J.A.G. van der Stap, Schipluiden • N.A. van Velzen, gemeenteraadslid van Midden-Delfland, Schipluiden • mw. E.P. Visser-van Roon, Maasland

Moordrecht

Lid ON • R. Boere • mw. A.A. Boer-de Leede • N.J. Dol • mw. A.H. Dol-de Leeuw • mw. C.A. Liefhebber-Tetteroo • J. Rensen • mw. A.J. Stolk-de Jong

Nederlek

Ridder ON • drs. A. Knuistingh Neven, Krimpen aan de Lek

Lid ON • F.M. Alkemade, Lekkerkerk • mw. A.A. van den Broek-Vermeulen, Krimpen aan de Lek • A. de Haaij, Lekkerkerk • L. de Kluijver, Lekkerkerk • J.H. Lebbink, Krimpen aan de Lek • mw. S. Marinelli-Winkel, Krimpen aan de Lek • E. Mudde, Lekkerkerk • mw. N. van Vliet-Graveland, vrijwilligster, Lekkerkerk

Nieuwerkerk aan den IJssel

Lid ON • C.M. Bruggemans • J.L. de Buck, lid van de vrijwillige brandweer van Nieuwerkerk aan den IJssel • D.B. Groenendaal • J.B.M. Kluck • mw. A. de Kovel, vertegenwoordigster van de Prot. Chr. Ouderen Bond, afdeling Nieuwerkerk aan den IJssel • J. Kramer • W. Raaphorst • mw. J.A.M. Schneider-Bottema • mw. C.M.M. van Teeffelen-van Hugte • C. Tuinenburg, scheidsrechter en onderhoudsman bij de Voetbalvereniging Nieuwerkerk

Nieuwkoop

Ridder ON • S.C. Bodegraven • A.H.M. de Brouwer • F.A. Paymans

Nieuw-Lekkerland

Lid ON • mw. A.A. de Jager-Kooi

Noordwijk

Ridder ON • G. Noorlander • D. Ruijs RA

Lid ON • C. van Dam • mw. J.H.M. van der Jagt-Toet • R.H. Raabe

Noordwijkerhout

Lid ON • mw. H.A.W. Duivenvoorde-Hermans • mw. E.T.E. Henquet-van Buijtenen • A.G. Knippers, vrijwilliger • S.M.H. Kroon • A.J. Mulders

Oegstgeest

Ridder ON • mr. W.K. van Duren • J. Verhaar, bekleedt diverse functies bij de KNvL; is oprichter en voorzitter van het bestuur van de Skydivingclub The Flying Dutchman

Lid ON • mw. S.J.M. Mooij-Werkhoven • W. van Rijn • mw. T.A. Rutten-Schimmel, vrijwilligster in het Diaconessenhuis • J.J. Vonk

Oud-Beijerland

Ridder ON • G. Verrij

Lid ON • J.G.M. Breukels, voorzitter van de Stichting Samenlevingsopbouw Oud-Beijerland • mw. N.A. van Nimwegen-Desjardijn, vrijwilligster • mw. mr. E.C. Suvee • mw. G.E. Vink-Schipper

Ouderkerk

Lid ON • J. Krijgsman • A. Noordergraaf, Gouderak

Papendrecht

Ridder ON • G.C. Sonneveld, directeur-eigenaar van De Sonneveld Group B.V.

Lid ON • N. van den Adel • mw. H.P. Boer-van den Dool, vrijwilligster • F.G. Bouter • L.C. Breedveld, ouderling-scriba van de Christelijke Gereformeerde Elimkerk • mw. D. Goudriaan-Besemer, (kerk)organist • H.C.J. de Graaf • mw. J.M.T. Meijer-Steijger • mw. W.A.A.M. Raaijmakers-Schuit • J.F. Stokman

Pijnacker-Nootdorp

Ridder ON • F.E. Jas, Pijnacker

Lid ON • H.N. Bailly, Pijnacker • A.G.I. van den Berg, vrijwilliger bij de E.H.B.O.-vereniging, afdeling Pijnacker, Delfgauw • mw. E.S.M. van Eijk-van der Meijden, Pijnacker • J. Noort, Pijnacker • mw. A.W. Opstal-Ammerlaan, Pijnacker • mw. A.H. Raaphorst-Ammerlaan, Pijnacker • mw. L.J. Vincenten-Blok, pleegouder, Pijnacker

Reeuwijk

Officier ON • dr. W.J.C. Amesz

Ridder ON • J. Baas

Lid ON • D. Hagoort, Waarder • mw. G. Hagoort-Groenesteijn, Waarder • mw. E.E. Heering-Waller • C. Visser

Ridderkerk

Ridder ON • J.A. Groenewold, directeur/eigenaar van binnenvaartrederij Verenigde Tankrederij BV te Rotterdam en o.m. voorzitter van de Koninklijke Schippersvereniging ‘Schuttevaer’

Lid ON • J.W. van Agteren • mw. Y.D.E. Boer-van Laak, gemeenteraadslid van Ridderkerk • mw. H.M. Compagne-Buijing • H.O.F. Emmert • mw. W.H. de Gruijl-van Loon, vrijwilligster • W.J. van Hal • J.F. Limahelu • mw. M.J.J. Reesink-van Gruijthuijsen • G. van Rikxoort

Rijnwoude

Ridder ON • W.J. van Harteveld, Koudekerk aan den Rijn • M.J. Vink, Koudekerk aan den Rijn

Lid ON • mw. B.E. Boelen-van der Wal, Hazerswoude-Rijndijk • C.P. de Jong, Koudekerk aan den Rijn • J.L.M. Wortman, Hazerswoude-Dorp

Rijswijk

Ridder NL • prof. dr. A.R. Hale, hoogleraar aan de Technische Universiteit Delft

Ridder ON • D. Jense, gemeenteraadslid en oud-wethouder van Rijswijk • mr. drs. H. Kolk • J.W. Meeuwisse • C.L.J. van Overbeek

Lid ON • J.A.B.F. Godschalk • mw. H. van Huuksloot • A.J. van Leeuwen, beheerder en onderhoudsman van het Zwembad De Put • D.F.L.M. Plug

Rotterdam

Officier ON • drs. R. Walthuis, directeur holdingmaatschappij SNV, commissaris van het Europees Massagoed Overslagbedrijf op de Maasvlakte en bekleedt diverse bestuursfuncties in de binnenvaartsector

Ridder ON • S. Bansidhar • drs. M.J. van den Berg, vrijwilliger van de Vereniging van Ouders van een Overleden Kind • dr. E.F. Blokker • mw. Y.K. Cheung-Tang • mr. C.W.H. van Dam, president-directeur van Cornelder Holding BV en bekleedt diverse bestuursfuncties in de scheepvaartsector • mw. A. Lindeijer-van der Baan • drs. A.F. de Man • J. Manhave, vastgoedmakelaar • drs. D. Marapin • J.F.C. Mekke, voorzitter en algemeen coördinator van de Stichting SuperPower Kinderclub • C.S. Post • R. Soekhlal

Lid ON • mw. M.R.O. Aarens-Nillesen • S.K. Berkhoudt • mw. G. Blanken-Korver, bestuurslid van de E.H.B.O.-vereniging, afdeling Rotterdam • mw. T.C. Blok, voorzitter van de Christelijke Oratorium Vereniging ‘Sursum Corda’ • G. den Boer, vrijwilliger bij het Reumaverpleeghuis • J.H. van Dijk, gemeenteraadslid van Rotterdam • W.H.B. van Dordrecht • mw. C.M. Douma-Baas, vrijwilligster in het Rheumaverpleeghuis • K.W. Grimm • A.T. de Haan • mw. C.A. Hantelmann-Oudejans, vrijwilligster in het Rheumaverpleeghuis • J. van Heest, bestuurslid van de Watersportvereniging Blinckvliet • mw. M.W. Heiden • J. Hordijk • mw. C. Hordijk-Snijder, vrijwilligster in het Woonzorgcentrum De Schutse • G.J. ten Hove, oud-voorzitter en oud-ouderling van de kerkenraad van de Gereformeerde Gemeente Hoogvliet • J.F.K. Jungheim • mw. H.J.M. Kerkum • mw. M.E. Kerkum • mw. M.C. Klarenbeek-Tonnon, bestuurslid van de Vrijwilligersraad van het Rheumaverpleeghuis • K. Kruijs • mw. H. Kruithof-Kouwenhoven, vrijwilligster bij het Rheumaverpleeghuis • mw. T.M.A. Luijkenaar Francken-Hindriks, vrijwilliger bij het Wijkpastoraat Het Oude Noorden (WPON • mw. E.J.C. de Man-de Haan, vrijwilligster in het Zorgcentrum De Schutse • C.T. van der Meer • mw. M. Nelisse • mw. K.J. van Nimwegen • H. van Oort, trainer-coach bij de Korfbalvereniging THOR • H.G. Reherman, vrijwilliger bij de Watersportvereniging Blinckvliet • mw. I.N. Rooijer • mw. M.S. Rosbergen-de Boer, vrijwilligster bij de Speeltuinvereniging Schiewijk • mw. C.A.M. Sanders-Janssen Schmidt, vrijwilligster in het Rheumaverpleeghuis • mw. E. van der Schee, vrijwilligster in het Rheumaverpleeghuis • mw. J. Smit-van Engelsdorp Gastelaars, vrijwilligster • mw. P.A. Storm-Roos, vrijwilligster in het Woonzorgcentrum De Schutse en Laurens • mw. N. Veldhuis-Klein • A. Vermeer, bestuurslid van de Gymnastiek- en Atletiekvereniging Turnlust, Pernis • mw. J. Vermeulen • mw. M. de Vries-Poelman • mw. G.N. Wenink-Peltenburg • mw. M.C. van Woerkom • J.J. Wolvekamp

Rozenburg

Lid ON • H. van Kruining, hoofdkoster van de Katholieke Parochie van Rozenburg • W.F. de Ronde • H.L. van der Vecht • G. Versluis • mw. W.I. van Vliet-Gellweiler

Schiedam

Ridder ON • J.J. van Gestel • W.J. van Wijk

Lid ON • A.W. Bart, actief op ornithologisch gebied • G. Bouman, ouderling/diaken van de Nederlandse Hervormde Kerk, thans ‘Hersteld Verbond’ • G. Dröge • mw. F. Gijze-Beerman • mw. C.J.M. Heesbeen-Vermeulen • mw. B.M. Heijdra-Willemsen, bestuurslid van de Scouting Taizé Groep • mw. C.M. Hendriks-Ham, voorzitter van het Katholieke Vrouwen Gilde, afdeling Schiedam • E.S. van Leeuwen • J. Loendersloot • mw. A.W. van der Meer-Hulspas, vrijwilligster in het Verzorgingstehuis Laurens • J.H. Verhoeven • W.L.J. Vogel • mw. I.A. van Wijk-Willems

Schoonhoven

Lid ON • C.N. van Koningsbruggen • D. Molenaar • J. Schijf • mw. A.J. Schuman-Rebel • mw. H.J. Sterrenburg-de Groot, onder ander voorzitter van de Muziekvereniging ‘TAVENU’ • mw. H.C. van der Valk, vrijwilligster van de Stichting voor Kerkelijke Sociale Arbeid te Rotterdam • A.J. Verhoeff • A. van der Wal • J.C. Wisse

’s-Gravendeel

Lid ON • G. Brand, penningmeester van de Basketballvereniging Rebound

’s-Gravenhage

Officier ON • ir. G.A. Kaper, algemeen directeur van de Haagse Tram Maatschappij

Ridder ON • H. Aalbers, voorzitter van de Bond van Personeel bij de Straf- en Aanverwante Gestichten (BPSAG) • prof. dr. J.S. Dhillon • G.J. van den Ende, artiest bij het duo Ernst & Bobbie • drs. R.J. Glaser • jhr. mr. G. Hooft Graafland • mw. E.M.E. Koning-van Vliet • mw. M.J. van Leeuwen • J.A. Mulder • mw. drs. J. van Oosterhoudt • mw. J. Rinses • mw. mr. A.B. Scheltema Beduin, secretaris van het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) • L.A. van der Werff • O. Yasar

Ridder ON, met de zwaarden • de eervol ontslagen kapitein ter zee A.J. Both, op grond van de totaliteit van verdiensten op defensieterrein

Lid ON • B. Broeren • J. Colijn • M. van Duijne • J.G. Feenstra, vrijwilliger • J.M. Heins • mw. M.C. Hoff-van Woesink • T.J. Hofland • mw. A.M. Hofland-van Ravenzwaaij • Jhr. H.A. de Jonge van Zwijnsbergen • L.G. Nederpel • G. Niekolaas • mw. J.K. Rot-Roeleveld • mw. C.E. Spaans-Westerduin • mw. M.J.M. Timmers, mantelzorgster • mw. W.C.Q.M. Verheggen-Smits van Oyen • H.G.M. van Vliet

Sliedrecht

Ridder ON • J. van Neerbos

Lid ON • J. Dekker, vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Sliedrecht • A. Klijnstra • T.P. Pauw • A. Pietersen

Spijkenisse

Ridder ON • R.H. de Rijke, president directeur van De Rijke Organisatie • J. de Vlieger

Lid ON • G. van Buuren • A.J. van der Dussen, gemeenteraadslid van Spijkenisse, Hekelingen • mw. A.A. Hajiioannou-Koot • J.M. Holsteijn, gemeenteraadslid van Spijkenisse • T. Hordijk • J.F. Näring, bestuurslid van de Zwemvereniging De Kempvis • P. de Pijper • drs. R. Sitton, gemeenteraadslid van Spijkenisse • mw. H. Troost-Molendijk, Hekelingen • mw. C. van der Wacht-van Sintmaartensdijk, vrijwilligster bij de Korfbalvereniging C.K.V. Nio • S. van der Wiel, gemeenteraadslid van Spijkenisse • S.P.A. van Wijngaarden

Strijen

Lid ON • P.J. Bijl • P. Reedijk

Ter Aar

Lid ON • P.H. Vonk

Teylingen

Ridder ON • R.L.M. Berbee

Lid ON • mw. J.A.C. Beijk-van Rijn, vrijwilligster • M.F.A. Brocken • J.S. van der Hulst • mw. J.N. Oudshoorn-Koppier • J.J. Pijnacker, vrijwilliger/bestuurslid van de Stichting Bloemencorso Bollenstreek • mw. F.A.M. Stut-Zwaan, vrijwilligster, Sassenheim • A. van der Voort, lid, oud-bestuurslid van de Tafeltennisvereniging Steeds Vooruit

Vlaardingen

Ridder ON • J.F. van Leeuwen

Lid ON • mw. W.C. Baris-Hoogerwerf, gemeenteraadslid van Vlaardingen • H.M.C. van den Berg, gemeenteraadslid van Vlaardingen • M. Bot • J. van Hemert • C.A.E. de Jonge • P. Moerman • M.M.W. Rietveld • mw. J.A. van der Sar-Gladpootjes • J. Verkuil • G.C. van Walsum, wedstrijdsecretaris bij de Atletiek Vereniging Fortuna • D.H. van der Werf • mw. T. Zonneveld-Vellekoop • M.P. Zuijdgeest

Vlist

Lid ON • W. Boer, Stolwijk • mw. D.C. Bol-Verburg, Stolwijk • J.H. de Jong, Stolwijk • M.H. Klever, Haastrecht • R. Tijssen, Haastrecht

Voorschoten

Officier ON • mr. P. Lambert, beleggingsexpert

Ridder ON • R.H. Boelhouwer • K.A. de Vries

Lid ON • mw. M.H.M. Bieler-Haarsma, voorzitter van De Zonnebloem, afdeling Voorschoten • H. de Jong, voorzitter van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen, afdeling Voorschoten • mw. E.M. de Jong, trainer bij de Gymnastiekvereniging Avanti

Waddinxveen

Ridder ON • C.M. Kroes, voormalig dijkgraaf van het waterschap Wilck en Wiericke

Lid ON • G. den Dekker • C.A.C. Elligens, vrijwilliger • mw. E. Kempkes-van der Hooft • mw. A.C.M. Moerings-Verweij • H.A.M. Slootjes • E.J. van Straalen • H. den Tuinder

Wassenaar

Ridder ON • drs. J.J.F.M. Borking • mw. R.G. Enschedé geboren Gnippe • mr. C.J.M. Janssen • R.L. van Marion • drs. P.P. Snoep

Lid ON • mw. E.A. van den Berg-van Ooijen, gemeenteraadslid van Wassenaar • ir. P.D.W. Geerling, gemeenteraadslid van Wassenaar • mw. T.A. den Hollander-van Leeuwen • F.V.C. Huisman • C.H. Overdevest, gemeenteraadslid van Wassenaar • W.H.J. Topper, gemeenteraadslid van Wassenaar

Westland

Ridder ON • L. Doorduin, Maasland

Lid ON • P.L.C.M. Beerens, vrijwilliger bij de Wielervereniging Westland Wil Vooruit, Maasdijk • M. Boers, ’s-Gravenzande • J. Bogaard, Monster • J. Bogaard, Poeldijk • H.F. Braat, Honselersdijk • P.A. van Dalen, Naaldwijk • mw. J.D. Duister-Bouman, Honselersdijk • M.P. Hoogervorst, begeleider en trainer bij de Voetbalvereniging Verburch, Poeldijk • P. Keijzer, De Lier • P.J.M. van der Knaap, Wateringen • mw. G.J. Lindhout-Mosterd, Honselersdijk • W.M. Roest, Wateringen • mw. A. Roest-van der Graaf, Wateringen • J. Schep, ’s-Gravenzande • E. van der Starre, lid van de bouwcommissie van de Nederlandse Hervormde Kerk, Honselersdijk • mw. L.H.C. Weerdesteijn-Moolenaar, Monster

Westvoorne

Lid ON • C.H. van den Blink, lid, oud-bestuurslid van de Golfclub Kleiburg te Brielle, Oostvoorne • mw. S.H.M. van Gurp-van den Bos, vrijwilligster in het Bejaardenhuis Swinshoek, Rockanje • M.J. Poortvliet, Oostvoorne • mw. P.H.L.M. de Ridder-Verhoeven, Rockanje

Zederik

Lid ON • K. Boer, Ameide • mw. H.G. Govers-de Jong, Lexmond • mw. H.P. Grijm-Schouten, Lexmond • J. Hoeke, Lexmond • J. het Lam, Lexmond • ds. J. Vis, Meerkerk

Zoetermeer

Ridder ON • mw. mr. E.J.J.E. van Leeuwen-Schut • C. Lindeman • J.C. Schrier

Lid ON • S. van Biene • mw. A.P. van Haarlem-Glastra • mw. A.S. de Jonge-Buijs, voorzitter van de jeugdcommissie van de Atletiekvereniging Ilion • H. van der Knaap • H.A.G. Kriek • mw. E.G. Laduk-Eggermont, voorzitter van de Buurtvereniging De Strokers • G.J. van Leer • H. Prins • mw. E.J. la Rooy-Nolte • L. Schouten • A. Voskes, bestuurslid van de Zwemvereniging Watervrienden Zoetermeer • A.C. van Weeren

Zoeterwoude

Lid ON • W.K. van Bohemen, Zoeterwoude-Dorp • C.L. Janmaat, Zoeterwoude-Dorp • H. Ponneker, secretaris van de Stichting Aangepaste Roeien Rijnland, Zoeterwoude-Dorp

Zwijndrecht

Lid ON • mw. T. de Kievit-van Halm • J.A. de Lanoy • mw. L.J. Mars-Vonk • mw. H.J.G. Nijman-van Alkemade • J.J. van der Rijst, Heerjansdam • mw. P.M. Visscher