www.nrc.nl

Wie leest weblogs? Die vraag stelt Marie-José Klaver op haar weblog over digitale zaken, waarbij ze verwijst naar de website marketingfacts. 'De blogosphere bestaat uit vele verschillende groepen, is de voor de hand liggende conclusie van Blogads. Je kunt niet stellen dat de gemiddelde webloglezer een hoogopgeleide blanke jonge man met een goed inkomen is. De gemiddelde lezer van roddelblogs is een vrouw van 27 jaar met een inkomen van 60.000 dollar per jaar. Moederblogs worden gelezen door vrouwen van gemiddeld 29 jaar. 26 procent van hen heeft een postdoctorale opleiding.' Zie www.nrc.nl/weblogs

Wie leest weblogs? Die vraag stelt Marie-José Klaver op haar weblog over digitale zaken, waarbij ze verwijst naar de website marketingfacts.

De dagelijkse column van Aaf Brandt Corstius uit nrc.next verschijnt ook iedere dag op de site www.nrc.nl bij de weblogs. Vandaag over Almere: 'Loopt u door de winkelstraat, dat is de gezellige route', zei de aardige meneer bij het station in Almere. Ik was ter plaatse om te inspecteren of Almere 1. veilig genoeg en 2. enthousiast genoeg is om de koningin morgen te ontvangen.

'Volgens berichten waren er in Almere allerhande hoeken en gaten waar terroristen in zouden kunnen kruipen. En ik had gelezen dat er in Almere geen 'Oranjestructuur' was. Dus: te weinig kinderen die lelijke tekeningen wilden maken voor Beatrix, te weinig oudjes die langs de route op klapstoelen wilden zitten, te weinig spontane homo's die een zoen op de wang van de koningin wilden planten.

'Toen vriendin E., zelf afkomstig uit de polder, mij ook nog vertelde dat de allergrootste H&M van Nederland in Almere staat, wist ik het zeker: ik moest daar op inspectie. Was het er veilig, was het Oranjestructureel gezien wel in de haak, en hoe groot was die H&M wel niet? (Dat laatste inspecteerde ik voornamelijk voor mezelf.)'