Veerman doet de bioboodschappen

Veerman doet de bioboodschappen Rotterdam, 28 april. Minister Cees Veerman (Landbouw) deed vandaag biologische boodschappen bij Albert Heijn in Maassluis. Daarmee begon hij een prijsexperiment voor biologische levensmiddelen in tien gemeenten. De overheid onderzoekt vier maanden of prijsverlagingen de verkoop van biologische producten stimuleren. Elke gemeente krijgt een eigen prijsniveau, variërend van 5 tot 40 procent onder de normale prijs. De proef kost het rijk 1 miljoen euro. In onder meer Coevorden, Brielle, Houten en Uden doen alle 42 supermarkten mee. Veerman wil het percentage biologische producten in supermarkten in twee jaar verhogen van 2 naar 5 procent. Foto's Roel Rozenburg Maassluis:28.4.6 Minister Veerman koopt biologische produkten bij de AH. © foto/Roel Rozenburg Rozenburg, Roel