Televisie Overige Films

* The Usual Suspects (Bryan Singer, 1995, VS). Briljante, door Christopher McQuarrie geschreven misdaadfilm over vijf elkaar volstrekt onbekende criminelen die, gezamenlijk in voorarrest, een wraakoefening beramen om de New Yorkse politie in diskrediet te brengen. Ingenieuze thriller heeft meerdere vertelniveaus en is alleen al spannend door de manier waarop het verhaal verteld wordt. Met Gabriel Byrne, Pete Postlewaite, Kevin Spacey (Oscar). RTL5, 20.30-22.30u.

The Last Castle (Rod Lurie, 2001, VS). Prominente gedetineerde Robert Redford geeft in militaire gevangenis superieur leiding aan opstand tegen gemeen regime van afgunstige commandant James Gandolfini (The Sopranos) in film van bordkarton. SBS6, 20.30-23.15u., onderbroken door reclame en Hart van Nederland.

No Good Deed (Rob Rafelson, 2002, VS). Regisseur van Five Easy Pieces (1970) en The Postman Always Rings Twice (1981) maakte een moderne 'film noir', naar een verhaal van Dashiell Hammett, waarin het op meerdere fronten broeit tussen gegijzelde politieman Samuel L. Jackson en gangsterliefje Milla Jovovich. Net5, 22.30-0.20u.

The Pallbearer (Matt Reeves, 1996, VS). Romantische komedie varieert op The Graduate. Nerd David (Friends) Schwimmer wordt ingepalmd door moeder (Barbara Hershey) van vergeten klasgenoot op wiens begrafenis hij een toespraak moet houden (vandaar de titel). Onderwijl heeft hij ook nog een oogje op leeftijdgenote Gwyneth Paltrow. Talpa, 22.30-0.15u.

* Little Senegal (Rachid Bouchareb, 2001, Algerije/Fr/Dld). Intense, zorgvuldig gecomponeerde vertelling over een gepensioneerde gids van het slavernijmuseum op het Senegalese eiland Goree, die naar de Verenigde Staten reist om op zoek te gaan naar zijn als slaven weggevoerde voorvaderen. Fantastische hoofdrol van Sotigui Kouyaté. België 2, 23.45-1.20u.