Televisie Film van de dag

Le goût des autres. De ongeletterde fabrieksdirecteur Castella woont tegen zijn zin een theatervoorstelling bij van een Racine-toneelstuk. Op een gegeven moment staart hij alleen nog maar naar de hoofdrolspeelster, Clara. Hij huurt haar in als Engelse tolk voor zijn bedrijf en neemt privé-lessen om vooral zoveel mogelijk in haar nabijheid te zijn. Ook is hij bereid zijn (culturele) smaak aan te passen aan die van haar en haar wat arrogante en elitaire vrienden, die elkaar vooral vliegen aan het afvangen zijn. In Agnès Jaoui's scherpe komedie Le goût des autres is het vrijwel onmogelijk om in de maatschappelijke hiërarchie een plaatsje naar boven te schuiven. De film zit vol kleine, vaak pijnlijke observaties: zo scheert Castella zijn snor af om indruk te maken op Clara, maar het duurt eeuwen voordat iemand het opmerkt. Jaoui maakte vorig jaar het even bitterzoete Comme une image. (Agnès Jaoui, 2000, F), Ned. 3, 23.45-1.35u.

Actrice Anne Alvaro in Le goût des autres. Le goût des autres Year: 1999 Director regie: Agnès Jaoui Anne Alvaro PHOTOS12

André Waardenburg

    • André Waardenburg